Zaregistrován
6. 7. 2009
Ptal jsem se hlavne proto ze cca poslednich 10 let se venuji hlavne razbam z prazske mincovny a ve svych zaznamech mam evidovany na nasem trhu pouze jeden kus a to jeste v horsi zachovalosti.
Zaregistrován
13. 3. 2011
Teda napr.plasticky opis je ten ked si vezmem toliar frantiska a na hrane je po celej dlzke ten vycnelok teda heslo panovnika ako vravite?pochopil som to spravne miesto kde sa nachadza?
A teda mince pomroku 1830 sa falsovali lahsie akompred tymto rokom?
A este otazocka falsovatelia razili pouze mince ktore mali vacsiu cenu?pretoze pri inych by sa im to nevyplatilo nie ci ako si vy myslite?
Zaregistrován
22. 7. 2011
To bozkurt.
To je přesně mince, o které jsem mluvil.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
8. 8. 2010
Aha, tak i přesto leckoho zmate. Ze všech diskutujících co tam tento nález obdivovali a gratulovali nálezci, pouze jeden napsal, že se mu na minci něco nezdá. A jeden kus se prodal před několika lety i na Áčku. za kolik si už nepamatuju, vím ale, že zájem byl tehdy značný. Mně se ta mince nezdála od první chvíle, jenom jsem tenkrát nevěděl, kdo by chtěl falšovat takhle běžnou věc.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Zaregistrován
22. 7. 2011
To Jozino89.
Vždy se falšují mince z období, po kterých je velká poptávka a samozřejmě, že se bude jednat o vzácné, nedostupné ražby, které jsou hledané a důvodem je i skutečnost, že naprostá většina sběratelů nemá možnost vidět originály. Dnes se jedná hlavně o falza mincí FJI, protože tyto mince patří i ke snobismu současného sběratelství. Pak není těžké napálit movitějšího, ale zároveň nezkušeného sběratele.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
6. 11. 2008
To bozkurt: ano je to ona, nepamatuji se z paměti již přesně, ale u 1 krejcaru to možná byla mincovna "A"(bez záruky, je to již déle, co jsem ji měl ruce, ale způsob ražby je jinak totožný s 3kr.).
Kucera: dukát z tohoto období jsem viděl jen 1x 1807C v ČR a slyšel jsem o prodeji 1797C v zahraničí
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
13. 3. 2011
To evropa1:
Dakujem za info.
Viem ze ste pisali o falzach 5 krejciarov od F.J.I. Co take floreny a zlate 10,20 koruny alebo 10,20krejciare?
Zaregistrován
6. 11. 2008
Jozino: i tam jsou falza a novoražby
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
6. 7. 2009
Nebyl to takovy na ktery narazil na burze MisoPN ?
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/otazocka-d-4584
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.