Zaregistrován
12. 8. 2006
No, když už je tu vlákno na Františka II., snad nebude vadit, když sem dám svou poptávku.
Mám zájem o jakékoli pražské ražby větších nominálů ve stavu 1/1 nejhůře. Tolar 1824 posledního typu může samozřejmě být ve stavu horším ;-)
Zaregistrován
22. 7. 2011
Samozřejmě, že poptávky a nabídky sem patří, ale Vy jste nakousl další zajímavé téma. Jistě máte na mysli tolar 1824 C se starším portrétem a krátkými vlasy. Jestli se mohu zeptat zaregistroval jste někdy tento ročník a je úplně jedno jestli z pražské, nebo vídeňské mincovny?
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
18. 1. 2010
tak to ti přeju hodně štěstí t 1824 to je oříšek.Viděl jsi ji někdy naživo?Nebo alespň fotku?
Zaregistrován
12. 8. 2006
Pry se drazil jeden v nic moc stavu s ouskem. Sam o zadnem nevim. Co se Vidne tyce, netusim - rakouske razby nesleduji resp. jen okrajove.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Podle mého názoru by mě úplně stačila vídeňská ražba a i tak by to bylo velké terno, pokud by byla pěkně zachovalá.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
18. 1. 2010
ale Praha je Praha
Zaregistrován
22. 7. 2011
To je otázka relativní, protože záleží z jakého pohledu to bereme. Vy preferujete pouze pražské věci, já mince císaře Františka II, jako celek a pokud bych měl možnost tuto vídeňskou ražbu někde koupit, byl bych šťastnej jako blecha.
Zaregistrován
22. 7. 2011
I když je pravděpodobnost získání těchto dvou ražeb minimální a v pěkné zachovalosti téměř nulová, určitě se shodneme na tom, že ohodnocení katalogů cenou záliby je zde zcela na místě. Pokud by se tyto mince objevily v aukci, pak by přilákaly dost zájemců kvalitních sbírek, kteří by je chtěli získat. V tomto případě by odhad ceny byl nemožný, protože bychom neměli v ruce žádné pomocné indície a už vůbec bychom nedokázali spracovat aukční psychologii, která by mohla s cenou zamávat kamkoli nad náš, i nejodvážnější odhad. Jedinou schůdnou cestou by se mohl stát nákup z ruky a proto si pojďme zaspekulovat, s jakou cenou by případný prodejce mohl přijít a jaká cena by byla ještě s ohledem ke vzácnosti únosná v kvalitě 1. Samozřejmě, je to pouze hádání z křišťalové koule, ale já bych začal minimálně na částce kolem 100 000 korun v případě víděňského tolaru.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Koupím měděné a stříbrné mince Františka II, ale pouze ve sběratelské zachovalosti.
Nabídky prosím zašlete na mail: MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
6. 11. 2008
ale no tak fuj, na to je tu rubrika poptávek...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.