Zaregistrován
12. 1. 2010
Jeden tolar k tematu.. predpokladam, ze Evropa1 a mnozi dalsi by se jej ani nenamahali zvednout ze zeme🙄
Ale i tak ma portret urcite kouzlo - nicmene na vetsinu antickych minci to nema, i kdyby to bylo ve stavu 0/0😉
Obrázky:
Zaregistrován
3. 2. 2011
To tenzor: zdělte mi místo kam ho pohodíte a já ho klidně ze země zvednu i když není v ražebním lesku.😃
Zaregistrován
27. 12. 2010
Já jsem mince začala sbírat abych věděla jak ty mince vypadají doopravdy. Obrázky jsou sice hezké, ale mince v ruce je mince v ruce. Navíc mně to nutí vyhledávat další informace a aspoň mozek používám i na něco jiného než na práci.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
22. 7. 2011
To numismatik-fji.
Já jsem mince FJI sbíral také poměrně dlouho, ale v době, kdy se z většiny ročníků stal komerční materiál, tak jsem se naštval a vše jsem prodal. Na sbírání musíme mít nejenom peníze, ale také velké štěstí a pokud mě na koupi mince stačí pouze peníze a pár týdnů času, než se objeví, tak mě to nebaví. Pokud bych dnes začal sbírat 2 FL, věřím, že je to otázka jednoho roku. Stačilo by dát obchodníkovi peníze a objednávku a nebyl by to problém. To v případě mincí Františka II je to jiná věc. I když obchodníci jezdící, všude možně, mají moje chyběnky, seženou toho opravdu minimum. Stačí se pouze podívat na některé náklady, hlavně v době válečných událostí a musí nám to být jasné.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
To tenzor.
Samozřejmě, že antika je třešnička na dortu numismatiky, ale význam antiky je hlavně z pohledu toho, že jejich kultura předeběhla zbytek kontinentu možná o tisíc let. Jinak pokud byste měl nulovou minci v tomto provedení, kde je vidět zvlášť každý vlas, je to úžasně nádherný pohled.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Děkuji všem za plodnou diskuzi, protože nám dokáže dát mnohem více, než jenom čekat na články někoho jiného, které budeme pouze číst. Pokud se zapojíme sami, budeme muset nad každou myšlenkou přemýšlet a tím si dokážeme svoje názory vytřídit.
Zaregistrován
6. 11. 2008
no když tady každý tutlá svou krásnou sbírku, tak sem dám toto... 🙂
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
12. 1. 2010
To pridejte, az na par vyjimek, z hlediska technologii i umeni Evropa dohnala antiku se zpozdenim nejakych 1 500 let. Jinak zrovna v dobe Frantiska II byl navrat k antickemu umeni v mode (napr. sochy Canovy jsou uzasne), mozna i proto jsou mince z teto doby krasne.
Zaregistrován
26. 10. 2008
To Evropa1: Měl bych na Vás 2 otázky do diskuse.
1) První otázka je k mincím FJI. Rád bych se Vás zeptal na jednu věc, když jste poměrně dlouho dobu sbíral tyto mince. Jak Vám dlouho trvalo sehnat tyto běžné mince ve stavu 0/0: 2 zlatník 1879 "stříbrná svatba", 1,2,3 krejcar 1851, Hat krejcar? A stavem 0/0 myslím myslím skutečně stav UNC (většina tuzemských i zahraničních prodejců má tyto mince o 1-2 stupně nadhodnocené).
2) Můžete sem vložit fotografie některých Vašich mincí Františka II.? Rád bych se pokochal. Děkuji.
Zaregistrován
22. 7. 2011
To Flohmik.
Snažil jsem se vždy sbírat mince v pěkné zachovalosti. FJI jsem sbíral na začátku svého snažení, kdy zde nebylo tolik materiálu a do ciziny jsem ještě nejezdil. Tedy těch opravdu luxusních stavů jsem moc neměl, většinou se jednalo o pěkné, nebo normální jedničky, ale postupem času jsem se zdokonaloval a sehnal jsem i pár velice vzácných mincí v luxusních kvalitách a nastala situace, že například některé vzácné zlatníky jsem měl v hezčí zachovalosti, než běžné. Kdybych tyto minc sbíral dále, samozřejmě, že bych kvalitu u běžnějčích věcí vylopšoval, ale na to jsem si již nedal čas, protože jsem sbírku prodal. Každá nádherná kvalita je dnec svým způsobem ceněná, protože jich z trhu ubývá a nemusí se jednat pouze o vzácné mince. Nyní sbírám mince Františka II a opravdu se snažím kupovat jenom kusy, které mě udělají radost a i když se jedná o ražby vzácné, jsou v zaručeně lepší kvalitě, než jsem měl běžnější mince FJI. Každý člověk se časem vyvíjí, dnes dražím i v zahraničních aukcích, získal jsem nějaké kontakty a proto co je jiným zkryté, to mě určití lidé ukáží atd.
Jinak sbírku nemám doma, ale mám ji uloženou v bankovním trezoru, takže fota sem zatím nemohu dát.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.