Zaregistrován
6. 11. 2008
padělek...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
6. 7. 2009
Cituji z katalogu E.Polivky z r.1968:
"Krome v katalogu uvedenych odrazku ruznych minci z jinych kovu nutno oddelit znacne mnozstvi dobovych padelku urcenych k oklamani verejnosti. Jde ponejvice o zlatniky, petikoruny, koruny a dvacetikrejcary. Falsa jsou provedena nejcasteji litim z menehodnotnych kovu (olovo, cin, slitiny), nekdy vsak i razbou (med, mosaz) a postribrena (dvacetikrejcary)".
Zaregistrován
22. 3. 2009
jano7B9 napsal/a:
zabudol si ju orezat.pozadie nieje zaujimave🙂
ps: a co hrana?
Jano, nebud zas taký náročný :-) Čo sa týka hrany, tak sú miesta kde je vrúbkovaná a niekde zase hladká, ako keby zbrúsená.
Dracek: Ako často sa stretávaš s dobovým padelkom?
Zaregistrován
22. 3. 2009
Ďakujem pekne za citáciu.Nemáte náhodou ten katalog dvojmo (určite by som ho kúpil) alebo v pdf?Bol by som veľmi vdačný, už dlhšie ho zhánam.
Zaregistrován
6. 7. 2009
Bohuzel mam jen jeden kus ve spatnem stavu ale myslim ze se nekolikrat vyskytl i v nabidce na Aukru.
Zaregistrován
22. 3. 2009
Škoda :-( Tak isto zhánam aj katalog Bilak, Jízdný (1978).Vlastne všetko, čo sa týka materiálových a skúšobných razieb.
Čo sa týka toho padelku - mal už niekto možnosť sa s ním stretnúť?Určite to nie je žiadna veľká vzácnosť, v každom prípade zaujímavosť a preto ma to zaujíma.
Zaregistrován
6. 11. 2008
u korun, zlatníků nebo 20Kr. to vídám podobné padělky většínou několikrát ročně...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
22. 3. 2009
Mal by som daľší dotaz: Pri 5 centoch buffalo 1926 su známe (teda z katalogu w.coins cat.) 2 mincovne - S a D a potom 5 cent bez značky mincovne.Mne sa do rúk dostal s mincovnou značkou F.Vie mi niekto povedať aká mincovna to bola a prečo nie je v oficiálnom katalogu?
Zaregistrován
6. 7. 2009
Nemyslite nahodou signaturu F (autor James E.Fraser) pod datem?
Zaregistrován
22. 3. 2009
Ale áno...To mi ani nedošlo, že je to signatúra :-) :-) Som teda dopadol..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.