Slezsko, Lehnice - Břeh - Wolawa, Georg, Ludwig a Christian 1639 - 1663
Mám tu jeden slezský 3 krejcar - až na tu dírku by to byl krásný kousek. Mate mně trochu jen ten rok 1653. V katalogu jsem jej nenašel - tam to končí 1652, ale zas je fakt, že jsem, to hledal je ve World coins. Razily se v tomto roce?
Obrázky:
to Horacio ad #4743 , Jiří III, Ludvík IV a Kristián
jestli myslíte přímo ty tři na averzu tak ve stejném složení (tedy tři postavy) razili 3krejcary až do roku 1659 (mincovna Břeh) a to včetně toho mincmistrovského srdíčka🙂
World coins nepoužívám, to je to vážně taková bída?
Kdyby vás omrzel nebo jste si pořídil jinou bez dírky a chtěl se s ní loučit tak mi dejte vědět - mně dírky až tak nevadí🙂
Díky všem.
pro Forpus: Zatím si ji nechávám, ačkoliv už mám i bez dírky, ale na téhle vidím zajímavé mušketýrské kníry s bradkami a zdobené šerpy - což momentálně pro mně osobně přebíjí ten 3 krejcar bez dírky. :-)
Nicméně by mně osobně zajímalo, jak ohodnotit takovou podařenou minci, kterou ale sráží dolů ta dírka.
To těžko říct, je to dost individuální. Třeba napíšou ostatní svůj názor. Hodně (možná většina) sběratelů by si minci s dírkou do sbírky nikdy nedali - pokud by nebyla vzácná, pěkná, neobvyklá atd atd atd....
Narozdíl třeba od krajového střížku to není vada, která by vznikla při výrobě mince.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.