Zaregistrován
15. 8. 2018
Děkuji všem za pomoc a cenné rady. Minci jsem nakonec vrátit a zaplacená částka již byla převedena zpět na můj účet. Ještě jednou díky všem. Marek
Zaregistrován
25. 7. 2006
Marek1: diky za zpravu a gratulace ke spravnemu rozhodnuti a uspesne reklamaci - mate zkusenost k nezaplaceni!
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
24. 5. 2011
Dobrý deň,
chcel by som poprosiť o radu - akú hodnotu majú tieto mince? Je tam niečo čo stojí rádovo viac ako 100 Kč, prípadne sa oplatí ponúknuť samostatne?
Ďakujem za radu.
[
Zaregistrován
23. 12. 2015
Jednotlivě je to hůře prodejné , nehledě na balení , posílání....Být vámi , dal bych to jako konvolut na Aukro , tisíc , dva to určitě udělá , ale žádnou vzácnost od které by se dalo očekávat překvapení tam nevidím....
Zaregistrován
24. 5. 2011
ten gros - je Prazsky gros? Ak to je teda gros :-) Ma to nejaku stokorunu cenu?
Zaregistrován
7. 10. 2006
Je to groš Vladislava Jagellonského typ Hásk. XXI. Vzhledem k tomu olámání střížku cena opravdu pouze nějaká ta stovečka, záleží i na tom, jak vypadá lícní strana.
Zaregistrován
4. 12. 2018
Zdravím vás pánové.
S mincemi jsem začal poměrně nedávno, cca před půl rokem.
Dost už jsem toho pochytil, ale i dost toho stále nechápu nebo tápu🙂).
Proto vás chci požádat o radu, Začal jsem sbírat mince F.J.I.
a dostal se mi do ruky 2 Filler 1896,ale na rozdíl od ostatních má poněkud divné jedno písmeno I jde o druhé I ve slově KIRÁLYI. Setkal se s tím někdo z vás ? Jde o chybo ražbu ? Případně nemáte ponětí jaká je hodnota ?
První obrázek je běžný 2 filler , Druhý obrázek je ten na který se ptám...
Díky chlupec
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
je to opotrebovaním razidla. Je buď vylomené alebo prasknuté.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
4. 12. 2018
Děkuji za odpověď, tak nějak jsem si to myslel.. ještě by mě zajímalo jestli se dá někde dohledat kolik takových kusů mohlo vzniknout, a jaká by mohla být cena oproti normální ražbě ?
Zaregistrován
25. 7. 2006
Terminologicky to neni chyborazba, ale vyrobni vada, v tomto pripade nepatrna - a nepatrny je i vliv na cenu.
U drobnych minci FJI je to pomerne caste, pocty nejsou nikde evidovany. Takto nepatrně poskozene razidlo se pouzivalo dal, a pri vetsim poskozeni se vyradilo.
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.