Zaregistrován
5. 3. 2020
Opravdu děkuji Kucera a děkuji za staré katalogy(musím rozšířit knihovnu) internet mi opravdu nic nenabídnul a nebo to je tím,že je pátek:)
Zaregistrován
11. 2. 2016
Pokud se nemylim, jedná se o žeton Ludvíka XIV ražený v Norimberku. Nevíte jestli se razili i později? Na fotce to sice není moc vidět, (foceno kalkulačkou) ale je to v razebnim lesku a nějak se mi to nezdá.
Obrázky:
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
21. 2. 2014
Těch typů s Ludvíkovou hlavou je myslím docela dost (liší se na reverzu).
Tento vyráběl Lauffer, Lazarus Gottlieb (1663 - 1709). Čerpal jsem zde:
http://www.nume.cz/zpravodaj/post/show/97
Zaregistrován
11. 2. 2016
Díky
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
29. 11. 2020
Dobrý den,
Dokázal by někdo poradit ohledně tohoto asi "žetonu" či nouzové mince(popř. marce)???
Vierhern 1619 - Erb města Chebu
Existuje zmínka v nějaké literatuře?
Váha: 2,3 gr. Průměr 18mm
Materiál pravděpodobně CU s příměsí.
Děkuji pěkně za jakékoliv informace
Obrázky:
Zaregistrován
11. 2. 2016
Mě to přijde jako novo domo ale třeba se pletu, je to jen můj nepodložený dojem.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
26. 8. 2012
Hm,našel jsem jen toto(to už jste asi taky objevili)-není to sice osmihran,ale přijde mi totožná.
Vůbec nevím že něco takového existuje😲
Zaregistrován
23. 12. 2015
Mě osobně se to , nehledě na odkaz také moc nepozdává. Zdá se , že razidlo bylo pouze vyryté , nic vytvořeného pomocí kolku tam nevidím ..linka rytce je také ne úplně jistá a u odkazu nerozumím tomu , že u zde vyobrazené mince je na jejím kousku pokus , ale opravdu jen pokus o perlovec... možná práce 19. století ? Ale také nepodložený dojem.
Zaregistrován
29. 11. 2020
Děkuji Lopez - ano tento odkaz již jsem našel a jednu také dražil.
Bohužel nejsem schopen nic nalézt.
Každopádně jako novodobá práce mi to nepřijde.
U nás v muzeu Cheb jsou poměrně bohaté záznamy o podobných pamětních ražbách ze 19. Století avšak tato vůbec zmíněná není.
Smazal jsem duplicitni dotaz.
Zaregistrován
29. 11. 2020
Bude se každopádně jednat o ražba
Materiál bych mohl upřesnit pokud bych se nějakým způsobem dostal ke spektrometru.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.