Moderátoři: smith
Zaregistrován
23. 6. 2007
Zdravím všechny. Scháním různé informace o našich i zahraničních mincovnách, jejich mincmistřích, nájemcích atd. Pokud by jste se chtěl někdo podělit o své znalosti, budu Vám vděčný ( Halačku MKČ mám a zde uvedené odkazy také, takže z toho jsem si nějaké informace již vytáhnul ).
Zajímají mne především data činnosti ( i nečinosti ) , značky, u mincmistrů data narození a úmrtí. Které nominály razily atd.
Případné informace, nebo odkazy můžete zasílat na : mail.greggy@tiscali.cz
Předem děkuji za ochotu.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Tak pokiaľ to dáte dokopy budem blahoželať,podľa mňa je to na profesúru.Pokiaľ si vezmete Viedenské fenigy,Bohemiku,RU,Uhorsko,atď.To nehovorím ostatné kráľovstvá--:))))
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
7. 6. 2007
Existuje knížka Jindřicha Marca se jmenuje Münzzeichen aus aller Welt.
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Zaregistrován
23. 6. 2007
Jo, tu jsem na začátku měsíce vydražil na Aukru. Takže informace z ní postupně zahrnuji do své databázičky. Škoda, že neumím německy.
Zaregistrován
23. 6. 2007
Tak jsem dneska vypotil seznam mincmistrů v českých mincovnách. Vpodstatě je to výtah z Halačky, Marca a několika dalších drobných článků, které se mi prozatím podařilo sehnat. Značky tam ještě nejsou. To mi bude ještě chvíli trvat, než je převedu na volně šiřitelné ( ale i s tím počítám ).
Pro začátek jsem udělal Čechy, Moravu, Slezsko a Slovensko. Pokud máte zájem o některé další mincovny, dejte mi vědět. Podívám se, jestli nemám nějaké informace.
Kdo máte zájem, dejte mi mail, nebo poraďte, jak to tady spřístupnit ke stažení. Z hlediska internetu jsem trubka. Soubor mám ve formátu PDF, aby se dal snadno otevřít. Vyhledávání v něm by mělo fungovat.
Samozřejmě budu vděčný za jakékoliv doplňující informace, či nalezené chyby.
Zaregistrován
16. 2. 2007
Pěkný večer,
zrovna jsem se chystal odpovědět na mail. Moc děkuji za osobnosti dle panství. Je to velmi přínosná a užitečná pomůcka, pro všechny, nejen pro numismatiky, hlavně pro rozšíření obzorů. Posílám můj obdiv, protože to muselo dát neskutečnou práci a čas a jsem velmi rád, že se zrovna toto ocitlo na mém mailu..
Budu se těšit i na mincmistry, kteří jsou tak bleskurychle dokončení🙂 Takže prosím také o zaslání. Volné zveřejnění bych zvážil, prozatím bych posílal jen na žádost známým přispěvatelům na mail, aby se toho náhodou někdo nechytl, nezveřejnil to za Tebe a chlubil se tak cizím peřím. Toto jsou velmi užitečné pomůcky a jestli mohu poradit, uvažuj třeba o nějakém vlastním, drobném vydání, aby jsi to měl pozichrované.
S pozdravem RK
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Zaregistrován
25. 4. 2007
to pavelgregor, ja by som mal záujem o mincmistrov.......inak s tým voľným zverejnením súhlasím s Robbiem....
stačí kliknúť na môj nick, je tam možnosť poslať mi správu....
vopred ďakujem...
Zaregistrován
23. 6. 2007
To facctory: nějak jsem to s tím odesláním nepochopil. Žádnou možnost poslat zprávu tam nevidím. Naveď mě, prosím, jako malé děcko.
Zaregistrován
25. 4. 2007
https://www.sberatel.com/diskuse/mail.php?id=755
a je to...😆
Zaregistrován
23. 6. 2007
Máš to tam.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.