Moderátoři: smith
Zaregistrován
25. 4. 2007
ĎAKUJEM
Zaregistrován
23. 6. 2007
Tak co kluci slovenský. Máte někdo nějaké informace o slovenských mincovnách???
Bratislavu mi celkem poskytl Archy. Kremnici mám podle Marca, ale je velmi nepřesná. Co Košice? Byla tam, nebo ne? To samý Bánská Bystřice atd. .Jestli někdo něco máte. Dejte vědět. Na výměnu poskytnu seznam mincoven a mincmistrů, které už mám zpracovány ( v PDF, aby se to dalo snadno prohlížet ).
Samozřejmě uvítám i jakékoliv informace o ostatních mincovnách ( Polsko, Ukrajina, Maďarsko).
Cokoli máte, pošlete na : mail.greggy@pors-sw.cz
Budu vděčnej, za jakoukoliv drobnou informaci.
Dík.
Zaregistrován
25. 4. 2007
pavelgregor: bohužial takou literatúrou nedisponujem, akonáhle by som niečo zistil, určite sa ozvem
Zaregistrován
23. 6. 2007
To neva. Tohleto je na delší dobu. Teď dodělávám německé mincovny, a pak mám ještě jednu asi 500 stránkovou knížku o autorech. Takže práce mraky.
Doufám, že něco seženu na Sběrateli. Kdyby se mi povedlo sehnat něco z Francie a Rakouska. Nebylo by to od věci. Bohužel s údaji před 15.stoletím je to hodně špatné.
Zaregistrován
23. 6. 2007
Tak jsem zase trošičku doplnil mincmistry. Jakštakš jsem dal do kupy i Kutnou horu a Prahu. Pokud máte někdo zájem, dejte vědět. Ti, co projevili zájem minule, to maj už v Mailu.
Zaregistrován
25. 4. 2007
to pavelgregor: ešte raz vďaka..
Zaregistrován
16. 2. 2007
...super... ještě doplnit značky a nech si to klidně publikovat... není to na výdělek, ale myslím, že by to stálo za to..
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Zaregistrován
23. 6. 2007
Už se na tom pracuje, ale při rychlosti 1 značka za půl hodiny to je na delší dobu. ( ale už jich mám přes 50 ) Ta složitější mi trvá i víc jak hodinu. Proto pokud máte někdo nějakou dobrou fotku značky, kterou bych mohl tam mohl doplnit, budu rád. Ušetří mi to spoustu času. Navíc Marco a Halačka se dost často totálně odlišují ve zobraazení, takže vlastně nevím, co je pravda.
Jo a dneska jsem našel stránku se seznamem švédských mincmistrů, a mincmistrů Anglie od 9. stol.
Zaregistrován
7. 6. 2007
to pavelgregor: Děkuji za odkazy - viz Světové mince ---> Antika, je tam i odpověď na dotazy. Tak pouze v krátkosti, u římských mincí se do mincoven přidělují podle titulatury císařů v opisech a až později cca 2. polovina 3 století se vyskytují značky jako SMTSB v exergu atp (SM Sacra Moneta TS Thessalonika B eta] 2 officina - dílna). Pro představu - během potlačování vzpoury pracovníků (otroků) v mincovně padlo přez 6000 legionářů. Dokážete si představit jak rozsáhlé musely mincovny být - někdo dokonce přirovnává římské mincovny k dnešním automobilkám (moderní technologie a vybavení dané doby atd.).
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Zaregistrován
7. 6. 2007
značky na římských mincích se stručným úvodem:
http://www.forumancientcoins.com/numiswiki/view.asp?key=Roman Mints
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.