Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
Gallery63

Uživatel

Zaregistrován:
17. 12. 2012

#1 17. 12. 2012, 12:52

Dobrý den,

chtěl bych Vás požádat o radu. Starožitnosti a starší věci obecně jsou mým velkým koníčkem. Rád bych si tímto koníčkem přivydělával a do budoucna se jím případně i živil.
Zajímaly by mě Vaše názory, na jaký sortiment se ideálně zaměřit. Moje představa je asi taková, že cena jedné věci, by se pohybovala v rozmezí do 1000 Kč. Zatím nejsem takovým odborníkem, abych si troufal pustit se do větších investic. Chtěl bych se zaměřit na drobnější věci. Otázkou je, zda zvolit známky, mince, bankovky, drobné starožitnosti...?
Dále bych Vás poprosil o typy, kde a jak si rozšířit obzory v této oblasti. Konkrétní knihy, pořady, časopisy, webové stránky...

Budu vděčný za veškeré rady, typy názory, zkušenosti a připomínky, o které se se mnou budete ochotni podělit.
Předem díky.

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#2 17. 12. 2012, 13:42
  • <<Rád bych si tímto koníčkem přivydělával a do budoucna se jím případně i živil.>>
    Zaběhni si nejbližší živnostenský úřad pro radu aby jsi věděl co všechno budeš muset si obstarat a splnit aby jsi tuto živnost mohl vykonávat.

• <>
    v případě živnosti tak aby jsi nezkrachoval
    v případě osobního sběratelství - to co tě chytí za srdce

• <<Konkrétní knihy, pořady, časopisy, webové stránky...>>
    Knih o sběratelství za posledních 150 let vyšlo hodně - stačít projít antikvariáty. U nových knížek stačí prohledat weby velkých prodejců knih či vydavatelství.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
Gallery63

Uživatel

Zaregistrován:
17. 12. 2012

#3 17. 12. 2012, 14:01

A myslite si, ze pro konicek a privydelek by bylo lepsi se zamerin na jednu konkretni oblast např. (znamky), ci na drobnejsi veci jako celek.Tim myslim shromazdovani informaci a nasledny kup a prodej

Profilový obrázek
Gallery63

Uživatel

Zaregistrován:
17. 12. 2012

#4 17. 12. 2012, 14:10

Tim mam na mysli prodejni silu-poptavku na trhu.Konkretni skupiny.

Profilový obrázek
Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

#5 17. 12. 2012, 14:14

Asi kazdy by chtel recept/navod na to jak vydelavat.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Profilový obrázek
Gallery63

Uživatel

Zaregistrován:
17. 12. 2012

#6 17. 12. 2012, 14:20

Nezadam o recept, ale doporuceni, kterou cestou bych se mel vydat.Jake informace si mam vyhledat, zda o kokretnich oblastech, pokud ano, kterych,ci je potreba se na vec podivat sirsim pohledem.

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#7 17. 12. 2012, 14:51

Vážený pane,
nezlobte se na mě, ale pokud napíšete, že starožitnosti jsou Vaším velkým koníčkem, ve kterém chcete podnikat, pak to znamená, že se v oboru orientujete již mnoho (nejlépe desítek) let, disponujete dostatečnou literaturou, navštěvujete či sledujete české i zahraniční aukce, máte přehled po poptávce a nabídce na trhu, znáte aktuální ceny, trendy apod. Pokud by tomu tak bylo, pak nechápu ten Váš dotaz.

Profilový obrázek
Gallery63

Uživatel

Zaregistrován:
17. 12. 2012

#8 17. 12. 2012, 15:10

Děkuji za odpověď.
"Starožitnosti jsou mým velkým koníčkem" bylo myšleno tak, že mě tento koníček naprosto uchvátil a staré věci se mi zkrátka líbí. Nezmiňuji se o době, kdyby to bylo tak, jak píšete Vy, napsal bych "dlouholetým koníčkem". Rád bych v životě dělal povolání, které mě baví, proto mě napadlo alespoň částečně podnikat v tomto oboru. Věřte, že o dané problematice mnoho nevím, je to zatím spíše srdeční záležitost, proto se obracím na odborníky, jinak bych Vás samozřejmě s dotazy nezdržoval. Možná jsem se vyjádřil v úvodu poněkud nepřesně, tímto bych tedy chtěl vše upřesnit. Děkuji za pochopení.

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#9 17. 12. 2012, 15:17

No v tom případě Vám lze doporučit pouze to, abyste nejdříve věnoval několik let studiu literatury, katalogů, navštěvoval a sledoval aukce a vše to, co jsem již vyjmenoval v předchozím příspěvku. Protože obávám se, že zkušenosti letitých sběratelů jsou nepřenosné a budete si je muset nabýt sám svým vlastním úsilím.

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#10 17. 12. 2012, 16:00

no to je predsa uplne jednoduche:
levne kup a dobre predaj : )

zavri sa aspon na mesiac do izby a sleduj aukro a ebay odpredu aj odzadu.
iba aukcie, ziadne kup ted
ziskas aky-taky obraz o cenach, t.j. za kolko sa co da predat.
potom uz len ziskat siet dobrych a podla moznosti nevycerpatelnych zdrojov z prvej ruky, a si za vodou.

jacisin76@yahoo.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.