Moderátoři: smith

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#41 - 8. 2. 2012, 17:16

tak je to spravne, ne nadarmo se rika ze risk je zisk 😃

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#42 - 8. 2. 2012, 17:17

Suvorov: super, dik, prectu

Evropa1 & tenzor: tak to je pro mne docela zajimave. Ja nesleduji velke aukce, nakupuji hlavne na ebayi (nemecko a UK). Trochu sleduji treba tetradrachmy a keltske mince a zda se mi, ze treba v UK jdou o 30-100% draz nez treba na aurei. I kdyz u tech keltskych minci je to mozna otazka lokace, ze za anglicke nabidne anglican vice - obdoba prazskych grosu u nas.

Asi se budu muset spratelit s nejakym odbornikem, co jezdi po aukcich, abych se dostal na rozumne ceny🙂

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#43 - 8. 2. 2012, 17:53

Mám pocit, že v UK je z mincí předražené skoro všechno. Takže to s těmi tetradrachmami je klidně možné (navíc tam budou Kelti asi ještě víc v kursu než tady). To už člověk líp nakoupil v USA (dokud se nezavedla platba DPH a cla..). Asi v UK lidé neví co s penězi. Naštěstí je tady okolo hned několik států, kde se dá nakoupit lépe:)
Ad rozumné ceny - stačí si stanovit rozumné limity a pak to s nimi zkoušet, kdekoli je šance. Už z hlediska statistiky člověk u něčeho musí uspět. Samozřejmě, chce to věnovat čas prohlížení, oceňování, srovnávání.. ale když to člověka baví, tak to není problém.

taho

Uživatel

Zaregistrován
7. 2. 2011

#44 - 8. 2. 2012, 20:21

pro Kucera
Kde máte obchod, rád se zastavím. V obchodech jsem nakupoval, ale v poslední době už ne. Někde jsem nechal poptávku a nic, ale pak jsem to viděl vystavené. V dalším není čas pro ty, co utratí stovky či tisíce. V jednom jsem si byl ochoten připlatit za 0/0 či RL, ale teď RL je 0/0 a 0/0 je 1/1. V jednom je možnost si pokecat, ale ceny jsou vyšší a občas akceptovatelné za tu kvalitu. Tenzor napsal dobře jeho peníze a jeho risk. Občas bude nucen koupit konvoluty, tak možná zbyde i něco pro nás 😃 .

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#45 - 8. 2. 2012, 20:26

Samozrejme jak se rozhodne Tenzor je jen jeho veci, my jsme zde dnes prezentovali pouze nase nazory a zkusenosti ktere muze vyuzit nebo ne. Jeste si dovolim jenom par postrehu ke zminovane komerci. To ze ji nabizi vetsina obchodniku s mincemi a casto jako svuj nosny program svedci spise o nedostatku vlastnich napadu v podnikani kde chybi (jak casto pise Evropa v jinych souvislostech) vlastni pridana hodnota. Vzdyt v cem tito obchodnici potom muzou mezi sebou o zakaznika soutezit kdyz vsichni nabizeji skoro to same? Navic to vede k takovym pokrivenim ktera muzeme videt i treba zde na foru, jako jsou utoky na toho kdo i v dobre vire zmini neco od tzv.konkurence. Kdo se boji konkurence? No prece ten kdo zadne vlastni napady nema, kdo jen kopiruje ostatni atd. Kdo podnika jiz delsi cas tak vi ze zatajovani mu v dlouhodobem horizontu nepomuze ale naopak uskodi.
Takze ja Tenzoruv napad s eshopem a antikou vitam (snad mu zde se svymi nazory nedelam medvedi sluzbu) a doufam ze nezapomene i na republikansky Rim 😉

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#46 - 8. 2. 2012, 20:31

To Taho - vlastnim kamenny obchod ale ne s mincemi, ale s jinym specializovanym sortimentem nenumismatickeho charakteru. Zasady ktere plati v podnikani jsou ale dle mne v techto pripadech obdobne, proto jsem ho zminoval.

taho

Uživatel

Zaregistrován
7. 2. 2011

#47 - 8. 2. 2012, 20:48

Já jsem zase spíše zmiňoval své negativní zkušenosti. Dnes je možnost pomocí netu zjistit a předat dost informací. S eshopy jsem spokojen. Tahle webovka mi vyhovuje pestrostí názoru, ale hlavně ochotou poradit.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#48 - 9. 2. 2012, 08:56

To Kucera.

Pane kolego plně souhlasím s tím, co jste popsal v článku č. 45. I já přeji kolegovi Tenzorovi v jeho snaze hodně zdaru a krásné by bylo, kdyby se prosadil svojí vlastní cestou a podnikal v něčem, co ho velmi baví, v čem by mohl nalézt svoje uspokojení. Nadarmo se neříká, že šťastný je ten, komu se stane koníček zaměstnáním. Tedy v tomto konkrétním případě alespoň částečným. Na druhé straně chci poukázat i na jiné věci, které nemusejí souviset pouze s obchodnickým předsevzetím, ale s objektivním stavem trhu a jeho nálad, které nikdo z nás nemůže ovlivnit.

Stále zde padá termín komerce. Bylo by chybou, pokud bychom tyto ražby stavěli do hanlivé polohy, protože se jedná o velmi poptávané mince z velmi oblíbených historických období. A zde se dostáváme do určitého rozporu. Jako sběratele nás okouzlily určité mince, ze kterých budujeme svoji sbírku, máme z ní radost a nekoukáme na náklady s tím spojené, ale pokud chceme obchodovat a vydělávat, pak musíme přehodit vyhybku a přizpůsobit se poptávce a nabízet pouze to, co budeme schopni prodat. V této chvíli si musíme odpovědět na otázku, jestli chceme jít s trhem, nebo si natolik věříme, že půjdeme částečně i proti němu a s tím souvisí i otázka, na jaké kupce se chceme soustředit.
Když to vezmu trochu z jiného konce. Bydlím nedaleko stotisícového města, možná s další stejně početnou skupinou obyvatel ve spádové oblasti a asi platí, že by se zde neuživil obchod s nabídkou pouze numismatického materiálu. Samozřejmě, že obchodníci zde jsou, ale svoje aktivity přesunuly na region celé ČR a na velmi rozšířený sortiment, kdy svůj obchod nosí pouze v kufru. Obchodování přes internet je založeno na podobném principu, jak fleksibilitou, tak i rozmanitostí.

Proto já osobně, pokud bych chtěl v tomto oboru podnikat, nikdy bych se nezřekl nabídkové rozmanitosti, protože je hodně sběratelů, kteří vlastně sbírají všechno a hlavně podle prvotního impulzu. Dobrou skupinou zákazníků jsou i začínající sběratelé z movitějších kruhů a myslím, že se velmi vyplatí je dostat na svojí stranu, i když jejich nároky budou v jiné oblasti, než té numismatické. Atd...........

A opět se dostáváme do dvou světů. V jednom budeme působit jako sběratelé, ve kterém budeme mít svoje sny a ve druhém jako obchodníci, kde bude platit pragmatismus suchých čísel. Proto je na každém, kdo se o tento způsob obchodování pokouší, aby tento rozpor vybalancoval ke svému prospěchu, aby mu určitá nutnost nesla peníze pro radost ze sbírání.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#49 - 9. 2. 2012, 08:59

V daňových a úředních věcech Ti radit nemohu protože jak na to kukám, celý systém je jiný, mnohonásobně komplikovanější a byrokratičtější ale můžu Ti poradit z pohledu zákazníka protože nakupuji mince hlavně z eshopů a to po celém světě. Podle mne je důležité aby Tvůj eshop byl perfektní od prvního dne spuštění. Tedy ne “jen tak nějak začít” a později pozvolna vylepšovat protože když narazím na dobrý, dám si ho do bookmarks a vracím se k němu ale podprůměrný s malou nabídkou už podruhé nenavštívím jelikož je jich hodně a na všechny nemám čas a trpělivost. To ovšem znamená mít do začátku nějaký kapitál na nákup zboží. Co se sortimentu týká, asi je nejlepší mít všechno, klidně i třeba pohlednice. Dobré je inzerovat “Koupím celé sbírky z pozůstalosti”. A rychle a dobře reagovat na dotazy, může mne šlak trefit když někam pošlu email a odpověď přijde za 3 dny, to už nic nekoupím z principu. Přeji Ti hodně štěstí a už se těším na slavnostní otevření.😋 😉

oelberger-cz

Uživatel

Zaregistrován
9. 2. 2012

#50 - 9. 2. 2012, 09:37
Jestli mohu říci svůj osobní názor, jak ho cítím já, ale i daší sběratelé, které znám, snažte se uchovat nějaký stupeň férovosti v popisování kvality, protože to hodně lidí dokáže ocenit a získáte si tím i určitou známku serioznosti. Můžete na svých stránkách mít shop, ale pořádat i aukce atd. Malá inspirace je zde: www.oelberger.cz ...

Vážení sběratelé, musím odpovědět na tento kritický příspěvek zejména tím, že uživatel Evropa1 je na www.oelberger.cz přihlášen , zde opakovaně nakupuje mince Františka II., osobně mi několikrát poděkoval za vstřícnost i kvalitu. Pán (Evropa1) je extrémě náročný na stav a posuzování mincí. Myslím že to bere měřítkem moderních proof mincí, ale tyto mince jsou 200 let staré, rovněž i technologie ražeb není tak dokonalá jako současné mince. Z tohoto důvodu není možné takto srovnávat.
Abych byl objektivní reklamoval jednu minci kterou zakoupil . K fotografiím a vzácnostem můžete posoudit, že jsou opravdu velice detailně focené cca 20x zvětšené, barevné a natočené tak, aby byla vidět jaká koliv vada na patině.
Dále si prosím udělejte úsudky sami.
Děkuji

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.