Moderátoři: smith
Zaregistrován
12. 1. 2010
turtle: díky.. ale pohlednice rozhodně ne🙂 Jednak je to věc na které se moc vydělat nedá, pokud člověk nemá vyloženě "špeky" a jednak jim vůbec nerozumím.
Budou tam jen mince 7. století př. n. l. - 1914. Nabídka bude za začátku menší, ale budu ji rozšiřovat a rozhodně se budu snažit aby e-shop od začátku fungoval bez problémů a reagovat na jakýkoli mail do 24 hodin.
Ještě ohledně nabídky.. např. u Künkera je v e-shopu asi 10 antických mincí. V tomto ohledu mám už teď nabídku asi 5x větší🙂
Zaregistrován
7. 2. 2011
Co medaile do roku 1914? Myslím tím tzv.stolové.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Ze začátku medaile asi ne, ale později v tom nevidím problém.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Nevím či v minulosti v těchto nabídkách Evropa1 koupil a je to asi o jedno. Je sice pravda že je v posuzování stavu někdy možná až moc přísný, ale to co napsal o nabídce na www.oelberger.cz je víceméně pravda. Ačkoliv jsem myslím schopen v popisech občas lecos odpustit, po prohlédnutí současné nabídky bych konstatoval, že popisy lišící se od reálného stavu o celý jeden stupeň tam nejsou žádnou vzácností. Pokud k tomu připočteme jak v pevné nabídce tak i aukci často značně vysoko nadsazené ceny u většiny materiálu vzhledem ke kvalitě, mohu souhlasit s Evropou1, že nakupovat tam může spíše začínající či neznalý sběratel, který není dobře obeznámen s nabídkou na trhu, spráným hodnocením kvality mincí a nezná dobře ani správné ceny za tyto mince.
Ačkoliv tedy tuto stránku znám již delší dobu, nikdy mne žádná položka vůbec nepřesvědčila, abych se na té stránce vůbec registroval. To již si spíše něco koupím na zatracovaném aukru nebo na ebay, pokud už ne raději v klasických aukcích u nás či v zahraničí.
Ale jak již tu padlo, úsudek si každý může udělat sám, stačí pro srovnání sledovat jiné aukce a nabídku na trhu vůbec jak u nás, tak případně i v zahraničí.
P.S. Vaši poznámku ke kvalitě uveřejněných fotografií mohu brát spíše jako dobrý vtip, protože i začátečník fotící s kompaktem do 2000Kč kde má makro, by měl být schopen udělat lepší fotografie než ty na uvedených stránkách.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
27. 12. 2009
oelberger-cz: Domnívám se, že hodnocení stavu mincí by mělo být jednotné. Ať už jde o antiku, středověk a nebo moderní ražby. Jistě, techniky ražby, výrobní vady, nedoražení - to vše ke starším mincím patří, ale rozhodně by se měly brát jedním metrem. Je jen logické, že kvalita starších mincí je samozřejmě horší a o kvalitě 0/0 lze ve většině případů hovořit až u mincí od 18./19. století.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
16. 2. 2008
Toto je jeden z eshopů který jsem měl na mysli v mém minulém vstupu, před rokem jsem do něho nakoukl, nic mne nezaujalo a více jsem se jím nezabýval, až teď.
A hle, hned úplně první mince kterou vidím je 10 krejcar 1852 A, RL!! Ražební lesk??? Už dlouho jsem se tak nezasmál.😁
Zaregistrován
12. 1. 2010
jan: s timto bych zase polemizoval, pokud jde o antiku.. ze dvou dobrych duvodu.. jednak, kdyz pouzijeme klasicke hodnoceni, tak se na antiku moc nehodi (EF bude od 0/0 az do -1/1- a malokdo rozlisi jednotlive pulstupne, zatimco u minci 3/3 a -3/3- bude velky rozdil), druhak nevime, jak presne vypadaly mince po vyrazeni - jsou ten napraskly strizek nebo chybejici pismeno puvodni vada nebo vznikla staletimi? Co nevyvazena patina na jinak perfektni minci? Co povrch - je prakticky vylouceno, aby byl u prave mince po 2 000 letech uplne perfektni. Postribrení? Mam jednu teoreticky peknou minci se zbytky postribreni, ktera vypada ve srovnani s teoreticky stavove horsimi mincemi daleko hure, protoze ty zbytky pusobi dost rusive. Co treba tzv. pisecna "patina" - nemuzu vedet jestli pod ni nejsou zavazne vady pokud ji neodstranim a to by byl v mnohych pripadech zlocin na vzhledu mince...
Proto bych se radsi drzel ustaleneho hodnoceni velkych aukcnich domu, ktere se v antice klasickeho hodnoceni aplikovatelneho na moderni mince prilis nedrzi.
Zaregistrován
27. 12. 2009
tenzor: jsem si dobře vědom, že právě antika má svá specifika a vím o ní podstatně méně než o středověkých ražbách, takže se s tebou nebudu přít. Když už jsme u toho, patina dělá hodně. Vždycky si raději zařadím do sbírky minci ve stavu 2/2 s hezkou patinou než neodborně čištěnou minci ve stavu 1/1. Naprostá většina tolarů v mé sbírce je ve stavu 2/2, ale jsem s nimi spokojen (jde o ražby z dob Třicetileté války).
P.S. Měl jsem postříbřené antoniniany Aureliana a Proba, takže vím o čem mluvíš.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
18. 2. 2011
Zajímalo by mě, jestli bych se musel s podobnými problémy typu živnostňák, DPH a FU potýkat, pokud bych měl teoreticky webovky nezaměřené prvoplánově na prodej, tzn. ne e-shop, ale sem tam bych na nich nabídl taky nějaký přebytek ze sbírky?... Podle mě bych toto řešit nemusel, ne?
Carpe diem, sed memento mori!
Zaregistrován
12. 1. 2010
S tou patinou je to obecně zajímavý problém - jak byste například ohodnotili stav tolaru ze 17. století, který je teoreticky v ražebním stavu, ale byl chemicky zbaven patiny?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.