Zaregistrován
1. 5. 2009
To je pravda, ale nájdu sa aj výživné publikácie za docela rozumnú cenu, napríklad:
Věra Němečková - Naše měna a peníze v zajetí politiky 1938-1947
Každopádne na tu kroniku sa pozriem, knih nieje nikdy dosť.
Zaregistrován
23. 10. 2006
jjj,aééé toto vydanie sleduje len malé časové obdobie -deväť rokov.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
23. 3. 2009
Právě čtu knížku Poznáte padělek bankovky? od Jiřího Pekárka. Pro seznámení s ceninovým tiskem a se základními ochrannými prvky je to výborná útlá čtivá knížka. Autor tématu dobře rozuměl. Myslím, že by byl o tom dokázal napsat mnohem víc, ale spousta věcí je tajných.
Zaregistrován
30. 3. 2008
to je ta šedivá, viď ?¨
na tohle téma napsal ještě několik článků do merkuru a notafilie. Tuším, že to byl zaměstananec zkušebny platidel 😉
Zaregistrován
23. 3. 2009
Je to tak, jak píšeš: Šedivá knížka, autor pracoval mnoho let ve zkušebně platidel a spolu s J. Sémem založili kabinet platidel při státní bance. Knížka je sice určená pro laiky, ale uvádí tam i zajímavé informace ze zákulisí:
Jiří Pekárek napsal/a:
Po roce 1990 bylo třeba hledat ochranu proti kopiím z barevných kopírek a té vyhovělo celkové ztlumení barevnosti, zejména v partiích, tištěných tiskem z plochy.
Zaregistrován
30. 3. 2008
Pro milovníky Oldřicha Kulhánka doporučuji taky čerstvou publikaci [Exlibri(http://www.oldrichkulhanek-znamkovatvorba.cz/), sice je to o známkách, ale opravdu nádhera.
Zaregistrován
6. 11. 2008
mám obavy, že její cena bude notně "vypečená"...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
30. 3. 2008
kolik si za ní koštujou opravdu nevím, já jí dostal grátis, ale přes 6 stovek to asi bude 😉
Zaregistrován
8. 12. 2009
Zaregistrován
6. 11. 2008
tušil jsem něco takového... 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.