Zaregistrován
18. 7. 2018
Dobrý den, poradil by mi někdo prosím ohledně největšího tabu všech filatelistů a to kolik stojé odzkoušení známek u znalce. Tedy ne fotoatest ale obyčejné odzkoušení. Bohužel toto je největší tajemství všech filatelistů a každý píše, obrať se na znalce. Jediný kdo na inernet něco napsal, je pan Beneš a to částku 4-10%, což může být ovlivněno jeho osobním zájmem. Chtěla bych se tedy zeptat na pouze a jen konkrétní sumu někoho, kdo zkoušel konkrétní známku. (všechny názory o složitosti, konkrétní domluvě se znalcem atd už jsem četla stokrát :-) )
Zaregistrován
19. 4. 2014
Na tvoju všeobecnu otazku predsa nemožeš čakat jednoznačnu odpoved.Je rozdiel posudzovat znamku za 50€ alebo za 50 000€,je rozdiel posudzovat znamku USA,Afganistanu alebo CSR I a je samozrejme rozdiel v cene medzi jednotlivymi znalcami.Odskušanie znamok bez atestu ako pišeš je uplne nanič.Pri drahych položkach treba atest,nie nejake odskušanie a pri lacnych to nema zasa žiadny vyznam.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
10. 2. 2006
Navíc znalci nenesou zodpovědnost za svoje atesty - viz PČ 1919, kde padělek měl atesty 4 znalců a nakonec to schytal prodejce Ludvík Pytlíček, jako prodejce tohoto padělku, za což byl vyloučený ze SČF. Všichni čtyři znalci byli z obliga, protože mezitím zemřeli...
Takto to bohužel chodí.
Zaregistrován
23. 2. 2009
Třeba RPSL mají uvedený ceník tady:
Zaregistrován
25. 11. 2016
já tedy problematice nerozumím, ale jak chceš trestat někoho, kdo si dovolil zemřít?
ferovyobchodnik@seznam.cz
Zaregistrován
12. 10. 2018
:-) žádnou jinou odpověď jsem ani nečekala :-)
Zaregistrován
12. 10. 2018
...jsi asi... (Automaticka oprava mobilu) 😀😀😀
Zaregistrován
12. 10. 2018
Jinak já dal za ověření pravosti známky 200,- Kč. Byla práva, ale už prošla (2018 ) a tak jsem ji musel na místě odstranit a zaplatit "prý" symbolickou pokutu. Hrom do POLICE ČR
Zaregistrován
21. 12. 2015
Z mé zkušenosti, pan Beneš udělá atest spíš k cennější známce, cena 5-10 tisíc za atest. Pan Vrba ověří i levnější kousky, ale taky bude chtít řádově stovky za známku.
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
Zaregistrován
18. 7. 2018
Zdenda-Kubik napsal/a:
Z mé zkušenosti, pan Beneš udělá atest spíš k cennější známce, cena 5-10 tisíc za atest. Pan Vrba ověří i levnější kousky, ale taky bude chtít řádově stovky za známku.
děkuji, takže známky v katalogové ceně 100-300 Kč by pro mne asi neměly smysl nechávat odzkoušet.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.