Zaregistrován
6. 7. 2009
Zaregistrován
28. 6. 2008
turtleoverhead napsal/a:
... původních 7 provincií se nachází v Nizozemí, pěkně pohromadě a jsou tam dodnes:
Utrecht
Holland
Friesland
Gelderland
Groningen
Overijsel
Zeeland
turtleoverhead ..máš pravdu a omluva. Musela jsem se podívat, co sem vlastně patří 😃
Zaregistrován
28. 6. 2008
..protože sem pořád dávám mince, které sem evidentně nepatří, rozhodla jsem se to alespoň trošku napravit a více oživit toto téma 😃
.. Spíše ze zvědavosti jsem pořídila tento 1 duit, 1794, předpokládám že je z provincie Utrecht (zapomněla jsem si to od původního majitele napsat). Jako vždy, mám z nového přírůstku radost. Sice je to běžná mince v průměrném stavu, ale dokud neseženu na ukázku hezčí, poskytnu mu azyl 🙂
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2011
Je vydaný provincií Utrecht, ale v Nizozemí neobíhal. Používal se v Holandské Indii /dnes Indonesie/ VOC je zkratka pro Východindickou obchodní společnost. Pro VOC je vydávaly všechny Niz. provincie. Existuje i nominál 1/2 a 2.
Duity pro Nizozemí jsou trochu odlišné, mají z jedné strany znak provincie a na druhé straně je volně nebo v různých kartuších názem provincie.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Ano, děkuji. Jsou to celkem zajímavé mince se zajímavou historií... ještě mi přijde jeden, tak jsem zvědavá až dorazí. Ten bude z druhé jmenované skupiny...
Zaregistrován
23. 4. 2008
korunka napsal/a:
... Spíše ze zvědavosti jsem pořídila tento 1 duit, 1794, předpokládám že je z provincie Utrecht ...
Teda kojunko, smekám, do čeho ty se furtum pouštíš 😁 PG, pak antika, teď holandské mince... 😉 😁
Zaregistrován
16. 2. 2008
korunka napsal/a:
... 1 duit, 1794, předpokládám že je z provincie Utrecht ...
Pro zajímavost, mincmistr Johan Sebasiaan van Naamen 😉
Zaregistrován
28. 6. 2008
Turtle -děkuji za doplnění, napíšu si to k němu..
Teda kojunko, smekám, do čeho ty se furtum pouštíš😁 PG, pak antika, teď holandské mince...😉😁
..nejde říct, že úplně pouštím, spíše se tím vlastně bavím a hlavně učím. Občas koupím něco z jiného džbánku, než je antika a groše, a tím si snažím rozšířit obzory.. 😃 (ale to je bohužel jen vyjimečně, páč jsem sportku zase nevsadila 😈 )
Zaregistrován
28. 6. 2008
...má snaha oživit toto téma je sice zatím téměř bez výsledku, tak sem opět dám jednu radůstku koupenou od kolegy zde, třeba inspiruje další sběratele.
Pokud prosím někdo víte další info- třeba mincmistra, ráda si jej do popisku doplním. Děkuji.
-2 Stuiver, Hollandia 1732
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
No snaha o oživení bude asi dost těžká, neb u nás tuto oblast moc lidí nesbírá a zachovalosti mincí bývají většinou dost špatné...
(mimo Turtleho neznám nikoho kdo by to vážněji sbíral)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.