Zaregistrován
9. 8. 2012
Sleduji jak kdo topí. Automatika je OK, ale má to jednu závadu. Funguje, ale jen pokud jde elektrika. přijde blackaut a jste v pr...i. To se už u nás stalo. 2 - 3 dny v zimě nešla elektrika a sousedi s podobným komfortem vibrovali v jedné místnosti zimou. Já topím jaro a podzim plynem, taky s automatikou, ale mám v rezervě výše zmińovaný zplynovací Viadrus 5. třída, ale na samotíž, jen 4.cestný ventil na regujaci. Tím topím v zimě, pálím dřevo. Za plyn platím 10 - 11.000 ročně, dřeva spálím 10 - 12 metrů při ceně cca 600 Kč/metr. Takže cenově v pohodě. Takže mě žádný blacaut nemůže překvapit.
Zaregistrován
11. 2. 2016
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
27. 4. 2015
Tak to je paráda. Já natápím 5 hodin a vydrží mi voda do druhýho dne do dopoledne.Topím měkkým dřevem a štěpkou v 21 kw kotli
Mám jen 30tku zeď a 5 cm polystyrén. Pod střechou desítku vatu.Je to málo tak mám velký úniky tepla no
Zaregistrován
27. 4. 2015
Viadrus je super kotel
Zaregistrován
5. 2. 2021
Práve preto som nechal v letnej kuchyni sporák na ktorom sa dá aj variť a keď sa nahreje teleso komína tak to temperuje ešte aj 2 poschodia nad tým . Pre prípad úplnej núdze chata na kraji lesa to istí .
Rozmýšľam ešte aj o záložnom zdroji mám úplne novú 95 Ah baterku na čln a na autách sú pomerne staré baterky ale ešte držia, vymením ich tam by som mal ešte 3x95 Ah takže spolu 4x95 Ah len k tomu nejaké dobíjanie a menič napätia , prípadne centrálu .
K únikom tepla pozeral som cez termokameru tak zateplené domy úniky najviac okolo okien ale nezateplené svietia ako vianočný stromček - obrovské úniky tepla .
Cui bono? , Cui prodest?
Zaregistrován
6. 1. 2013
Topení,
ve velkých městech jsme odkázáná na dálkové či jinaké topení. Jsem rád, že trochu funguje (za velký peníz).
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
5. 2. 2021
Termokamera je dnes bežná vec , skoro každý poľovník/myslivec ju má treba si pozrieť cez ňu barák .
Cui bono? , Cui prodest?
Zaregistrován
27. 4. 2015
To bych mohl vyzkoušet,tu kameru
Zaregistrován
12. 6. 2012
Zateplený baráky mívají problém s ventilací a s plísněma.
Zaregistrován
5. 2. 2021
Pretože nie je to poriadne zateplené - rosný bod musí byť mimo muriva .
Taktiež musia byť kvalitné okná , dvojsko sa väčšinou rosí dnu , kvalitné 3 sklo nikdy - vždy sa sa zarosí vonku , dokonca je na ňom námraza ale dnu ani kvapka kondenzu. Samozrejme treba občas vyvetrať .
Cui bono? , Cui prodest?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.