Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

Charon

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
20. 3. 2019

#81 - 3. 4. 2019, 19:57

Tak objednání proof byl problém, tak jsem také náhradník, ale u BU sad tak to šlo ještě v únoru v pohodě objednávat, ted nemyslím jen mincovnu Jablonec ale ostatní prodejci, kteří to nabízeli

MEMENTO MORI ET CARPE DIEM

wuttke

Uživatel

Zaregistrován
19. 11. 2010

#82 - 3. 4. 2019, 21:30

No tak, zadna hysterie, byl to jen jeden obchod...
za rozumnou povazuji cenu tak 4000-5000, a uz jsem si i odlozil 4500,- na tuto sadu.
Zadna sance ziskat ji primo z mincovny podle mne nebyla. Udivuje mne, ze mincovna ma datum emise brezen 2019, a sady nikde.

kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz

Rozalia

Uživatel

Zaregistrován
14. 1. 2018

#83 - 3. 4. 2019, 21:45

Podle mě spustila mincovna prodej 21. 3. 2019, přišel mi mail, že byla stanovena cena, ale stále jsem na pozici náhradník, takže bez možnosti platby. Cena mincovny 2590,- Kč / ks. Ale jejich dodací lhůty jsou trochu delší.

Ty 4000,- bych za ni taky ještě dala, ale myslím si, že moc na prodej nebude. Snad za ¨pár let¨.

jak píše charon:

napsal/a:
Proofka je jiná liga sice 3000ks je hodně, ale moc se jich nebude objevovat max třeba 500ks zbytek lidi si doma nechají na památku jako sada BU kvalita.

wuttke

Uživatel

Zaregistrován
19. 11. 2010

#84 - 27. 4. 2019, 20:28

Tak sadu jiz mam, mince jsou fakt povedene. Jedine nominal u PROOF neni moc dobre videt.
PS: Nakonec se mi podarilo vydrazit na aukru sady dve najednou. tak tu dalsi zaplatim 1 kvetna az pristane plat na uctu. Je to nebezpecny prihazovat na nekolik aukci najednou.

kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz

Rozalia

Uživatel

Zaregistrován
14. 1. 2018

#85 - 4. 5. 2019, 12:46

Wuttke gratuluji k nákupu sad (a zrovna dvou 😆 ). Já jsem to měsíc sledovala a teď jsem ji už taky koupila, cena odpovídala mým představám. Nebylo to na aukru, trochu ty ceny na aukru nechápu, na jedné straně se 29.4. neprodaly 3 sady "Kup teď" za 4399 Kč a současně se v tutéž dobu dražily další sady za 5100 Kč.
A co se týká některých obchodníků, ty jejich ceny 5990 apod., 100% přirážka. Pochopila bych 30 - 40, možná 50 %, ale 100% je opravdu síla. Máme hold tržní ceny, ale aspoň vím, u koho už nikdy nebudu nic nakupovat.
Čas ukáže, jakým směrem se bude cena této sady ubírat, můj názor je stále stejný, těch sad je hodně a cena podle mě půjde ještě dolů - samozřejmě se můžu mýlit 🙄
Pěkný víkend přeju všem 😎

Rozalia

Uživatel

Zaregistrován
14. 1. 2018

#86 - 4. 7. 2019, 09:32

Dobré ráno všem,
tak už se nám začínají objevovat nabídky na sadu 20 Kč, kterou vydává (tentokrát) ČNB. Co mám zatím informace: datum emise 24.7.2019, náklad 50 tis. ks.

Ze stránek ČNB:

napsal/a:
Dne 24. července 2019 vydá Česká národní banka Sadu oběžných 20 Kč mincí v běžné kvalitě - Významné osobnosti československého státu (T. G. Masaryk, M. R. Štefánik a E. Beneš) a Významné osobnosti československé měny (A. Rašín, V. Pospíšil a K. Engliš). Rozměr sady je 15 x 15 cm, mince jsou vsazeny do plastového blistru a jednoduchého kartonového přebalu s potiskem. Mince obsažené v sadách jsou v běžné kvalitě určené pro oběh (kvalita mincí vyměňovaných v říjnu 2018 a lednu 2019 v pobočkách ČNB), nejde tedy o mince ze zvláštní (šetrnější) ražby jako v případě obvyklých sad oběžných mincí 1-50 Kč, mince mohou proto vykazovat drobná povrchová poškození z běžných střížků a z automatické ražby.

Sady ČNB prodává pouze prostřednictvím svých oficiálních prodejců a nabídky těchto prodejců se pohybují od 500 Kč výš. Jaký máte na tu cenu názor? Myslím, že je dost vysoká, vzhledem k množství, jednoduchosti provedení sady a kvalitě mincí. Docela by mě zajímala prodejní cena ČNB. Na svých stránkách ČNB uvádí všechny prodejní ceny vydaných pamětních mincí, ale tuto cenu tam zatím uvedenou nemá.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

wuttke

Uživatel

Zaregistrován
19. 11. 2010

#87 - 10. 7. 2019, 15:12
Dobré ráno všem, tak už se nám začínají objevovat nabídky na sadu 20 Kč, kterou vydává (tentokrát) ČNB. Co mám zatím informace: datum emise 24.7.2019, náklad 50 tis. ks. Ze stránek ČNB: napsal/a: ...

Sady ČNB prodává pouze prostřednictvím svých oficiálních prodejců a nabídky těchto prodejců se pohybují od 500 Kč výš. Jaký máte na tu cenu názor? Myslím, že je dost vysoká, vzhledem k množství, jednoduchosti provedení sady a kvalitě mincí. Docela by mě zajímala prodejní cena ČNB. Na svých stránkách ČNB uvádí všechny prodejní ceny vydaných pamětních mincí, ale tuto cenu tam zatím uvedenou nemá.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Ceska mincovna to prodavala za cca 580-590,-

wuttke

Uživatel

Zaregistrován
19. 11. 2010

#88 - 10. 7. 2019, 15:15

Skoda, ze mince nejsou v BU kvalite, to bych si sadu urcite poridil.
Cena myslim je tak akorat. Mince, co se vymenovali za nominal prodavaji se podobne, oficialni sada se mozna bude prodavat i trochu draz.
Sam ale si radeji poridim jeste jednu sadu ve spickove kvalite /PROOF

Rozalia

Uživatel

Zaregistrován
14. 1. 2018

#89 - 23. 7. 2019, 21:46

To Wuttke:

napsal/a:
Ceska mincovna to prodavala za cca 580-590,-

Ta cena České mincovny byla pravděpodobně stanovena už někdy začátkem roku, když se ještě nevědělo, že jich bude 50 tisíc. Nyní ČM prodejní cenu podstatně upravila.

Na stránkách ČNB je stanovena "prodejní cena od 24. 7. 2019 do vyprodání zásob" na 250,- Kč. Bohužel to ČNB prodává pouze prostřednictvím svých smluvních partnerů a na jejich ceny ať si udělá každý názor sám, já už jsem si ho udělala 🙄

wuttke

Uživatel

Zaregistrován
19. 11. 2010

#90 - 24. 7. 2019, 16:57

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.