Moderátoři: smith
Zaregistrován
6. 7. 2009
to jo, fotka tolaru by se sikla 😉
Zaregistrován
6. 7. 2009
A kde skoncily ty mince, v muzeu nebo byly rozprodany?
Zaregistrován
15. 5. 2009
Je-li tam fotka toho tolaru Dietrichsteina, tak o tu bych poprosil. Nebo aspoń údaj, jaký ročník nebo typ. Předem díky.
Zaregistrován
16. 2. 2008
To Kučera: knížka vyšla v malém nákladu a tak aby se vešli do alespoň trochu únosné ceny, kvalita není nic moc a fotky bohužel vypadají podle toho.
Ten Ferdinand je tam vedený jako Austria ale já tam vidím toho lvíčka v prostředku a tak jsem usoudil doufám správně že to bude Praha.
Jinak k osudu mincí:
První potápěči kteří vrak objevili, něco málo pobrali ale pak vydala vláda zákon o ochraně historických vraků a mimo to se tam na pár let nahrnuli archeologové z Western Australia Maritime Museum.
Na celém projektu se podíleli i Holanďané a tak část nálezů putovala tam a část je v muzeu ve Fremantle. Mince které někdo získal před platností nového zákona, mohli lidé přinést do muzea k registraci, mince jim byly ponechány a navíc získaly certifikát že mince pochází z vraku. Díky tomu i já jednu mám ve své sbírce. Konkrétně půl Rijksdaalder, provincie Overjissel 1620, už jsem ho tu jednou ukazoval.
To jv64: Bohužel fotka tam není, jen tento řádek:
OLMUTZ (MORAVIA) Franz V.Diet 1599 – 1624, Davenport number 3641, Condition – Poor
Obrázky:
Zaregistrován
15. 5. 2009
I tak díky
Zaregistrován
6. 7. 2009
Mas pravdu je to Praha - Suttner, diky. Ziskat kousek s takovou historii by bylo neco.
Zaregistrován
4. 10. 2010
turtleoverhead napsal/a:
... Ten Ferdinand je tam vedený jako Austria ale já tam vidím toho lvíčka v prostředku a tak jsem usoudil doufám správně že to bude Praha....
vypadá to podle značky na mincm.J.Suttnera.
Zaregistrován
4. 10. 2010
Kučera mě předběhl, tady aspoň o něco lepší obr.značky mincm.Suttnera:
Obrázky:
Zaregistrován
9. 3. 2010
"Niečo podobné ako u nás" 😞
Zaregistrován
23. 6. 2007
Hanz: Můžu si toho Suttnera stáhnout? Já mám jeho značku v širším provedení.
Na jakém nominálu se vyskytuje ten tvůj? Abych si to doplnil do evidence. Dík.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.