Moderátoři: smith
jak na co, hledej je to tu už mockrát...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Kacuro: Už ho mám doma asi 1,5 měsíce. Objednával jsem ho přes Nume
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
V rámci bratislavskej výstavy korunovačných medailí vyšla publikácia CORONATUS POSONII... Bratislavské korunovačné medaily a žetóny (1563-1830). Výborná vec s kompletným katalógom na kriedovom papieri, mám ju doma a odporúčam. Publikácia vyšla pod patronátom Historického múzea SNM a Maďarského národného múzea a je v oboch jazykoch súčasne. Cena je 10,-€, dá sa to objednať priamo u M. Budaja, alebo priamo na Bratislavskom hrade kúpiť, predáva to aj Julo Gál (treba sa obrátiť mailom), v predajni Macho&Chlapovič, pre českých záujemcov to oni predávajú aj na adrese Macho&Chlapovič, Slunná 560/11, 162 00 Praha 6.
Obrázky:
dobrý den, rád bych touto cestou požádal zná-li kdokoli z Vás odkazy na literaturu či jiné prameny týkající se byť jen zmínkou problematiky mincování v Havlíčkově Brodu (dříve Německý Brod, Mittelberg). Příp osoby p. Jana Jindřicha z Lipé ve vztahu k ražbě. Lemingera (1917) znám, zmínky v regestech II. i III, také.
Velice děkuji
Možná něco málo by mohlo být ve sborníku Havelské Město pražské ve středověku
ISBN : 978-80-87292-21-I
Jsou tam tyto články :
V.Vaněk - Listina pro mincmistra Eberharda a počátky Kutné Hory
P.Schneider - Eberhardus, magister monete per Bohemiam.
J.Vojtíšek - Mincmistr Eberhard a jeho potomci
Není to sice přímo o H.Brodě, ale možná by se tam nějaký odkaz našel. Tento sborník však ještě nemám zpracován, takže nemohu sloužit. 😳
Jinak v databázi mám pouze toto :
Okolo roku 1250 rudné doly. Mohla tam i fungovat mincovna
1258 - 1278 urburéřská mincovna
1278 - Horní právo pro Havlíčkův Brod
Bohužel to jsou nejstarší záznamy, takže nemám odkaz na literaturu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.