Moderátoři: smith
Taky bych potreboval CNA 1. Vim, ze by mela byt literatura v tistene podobe (take jsem toho zastance), ale v tomto pripade bych byl rad i za elektronickou podobu (skeny atd.)
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Chci si objednat z Polska tuto knihu Moneta mediaevalis:
http://www.dig.com.pl/index.php?s=karta&id=137
Bohužel poštovné do ČR je 50 zl, což je víc než cena výtisku. Nechce se někdo přidat, že bychom se podělili o poštovné?
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
zdravím, sháním od Castelina drobnou minci (1953). Jelikož ji ale mají ve vědecké knihovně v Olomouci pouze do studovny a tech 290 stran se mi opravdu nechce fotit z ruky..sem proti kopírování tak pokud by ji někdo měl navíc nebo věděl kde, klidně i koupím. Jinak najde-li se dobrá duše tak pdf., na oplátku mohu nabídnout např. komplet Sejbala moravskou minci. Díky
Opravdu trpim nemistnym pokusenim vymenit sve za sve 👿 (po kolikate uz?). Nic ve zlem, ale vazne je pro mne obrovskym zklamanim, jakym zpusobem se nektere veci nedisciplinovane rozsirily uplne vsem (a pritom pro vetsinu z nich nikdo nehnul ani prstem, ale obratem z nich tezi). Presne to je pak duvod, proc byste nemeli mit k dispozici toho Castelina.
Btw. nektera pdf byla tajne znacena (trochu skodolibe musim poznamenat, ze mam pocit, ze to byl mimo jine prave ten Sejbal), da se bohuzel dohledat, kdo je zacal sirit. Zatim si toto zklamani oddaluji, ale zjistit to bohuzel pujde.
Pokud nekdo je proti kopirovani a zaroven si rekne o PDF a jeste nelegalni PDF nabizi, moc tomu nerozumim. Paper hardcopy je mnohem mensi zlo nez PDF. Navic, to PDF co nejspis nabizite (pokud se nejedna o dalsi kopii), dostal velmi uzky okruh lidi zdarma a je zajimave, ze ted je predmetem obchodu.
V tomto svetle je spojeni "dobra duse" trosku s otaznikem. Nemam ale v umyslu zde rozpoutavat na toto tema diskusi. Spise se filozoficky zamyslete nad tim, jak to vsechno divne funguje. Knihy, ktere nejdou sehnat a nikdo se nechysta k jejich vydani nejsou legalne uvolneny jako volne siritelne ve forme PDF. Pomalu se ztraceji z knihoven, takze se pak k nim nedostane uz skoro vubec nikdo (zcela logicky proto kniha neni k zapujceni - bezna praxe). Osobne bych podporil digitalizaci podobnych knih (mohli by to delat napr. muklove) a jejich neomezene volne sireni. Jenze toto soucasna legislativa neumoznuje. Pred par roky tedy vznikla snaha par lidi navzajem sdilet povetsinou hure dostupne knihy, bohuzel uz v te dobe se ukazalo, ze je to utopie, ktera pada na nedisciplinovanosti par jedincu (nicim neprispeli, ale nemeli problem okamzite profitovat na vlastni pest). Reseni tedy bohuzel (pokud vim) neexistuje.
Jinak ale preji mnoho stesti, Castelin se shani opravdu velmi spatne.
Tak to jsem ještě nezaregistroval,ale vím že byla na prodej na podzim,ale toho jsem si všimnul pozdě.Ale pokud je to aukce ČNS,tak asi z toho u mne nic nebude.Jinak u takové literatury pokud mám volné peníze,tak mi nějak nemrzí,jestli za to dám o pár stovek víc než to šlo minule.Spíš mě víc mrzí,že mi to uteče o příhoz.Za Mince antického říma od Kurze jsem taky musel zaplatit skoro o dvě stě víc než je běžná cena,protože jsem to v té době,kdy jsem to chtěl,nebyl k sehnání.Ale Castelin je přeci jenom k vidění mnohem méně.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.