Moderátoři: smith
Pokud jsem podezrival nepravem a ten konkretni nabizeny Sejbal neni "moje prace", omlouvam se. Nicmene stejne se patri poznamenat dve veci. Jak bylo spravne receno, takovy prevod do alespon trochu kvalitniho PDF vyzaduje cas (a ted nemluvim o nejakych pseudoscannech, ktere zde koluji na / za hranici citelnosti). A je smutne, ze tento cas nezavisle na sobe museli vynalozit zbytecne dve osoby, kdyz by stejny cas mohl byt venovan necemu jinemu (viz muj nazor na nesehnatelne knihy). Podle mne je to soucast vzdelani, ktere by melo byt pristupne bez uplaty vsem (a ne ze hodnota knihy neumerne presahuje puvodni cenu a hodnotu obsahu a je hodnotou "knizne sberatelskou"). Ovsem zdravy a racionalni pristup k tomuto problemu legalne neumoznuje autorsky zakon.
Zaroven durazne doporucuji scan Sejbala nenabizet verejne vymenou za cokoliv komukoliv, protoze s vic nez vetsi pravdepodobnosti se to dostane do rukou nekomu, kdo to driv nebo pozdeji bez okolku hodi s kdecim na DVD a bude to nabizet za penize. Takto se mi to stalo pred lety, kdy jsem zjistil, ze mne nabizene DVD obsahuje 80 % "me" prace, kterou melo vlastnit jen par lidi. Tim jsem skoncil a PDF si delam jen pro sebe a jsem hluchy k jakymkoliv prosbam. Vim, ze to nebude popularni veta, ale doporucuji vsem ostatnim delat totez, pokud se nechteji dockat stejneho zklamani.
Jak rikam neni treba omluvy..nejaky podobny pribeh sem cekal a chapu vas nazor. Jen sem mel za to ze na tomto foru se dari udrzet jaks taks čisté povětří. jinak nevim odkud pochazel vas vytisk ale ja si dovolil ,,pujcit"tento (viz Ob.). Muj drobny pokus o obhajobu a vubec dalsi reakci (viz vyse) prosim neberte nijak osobne. Jen si vazim ochoty nekterych lidi zde pomoci dobrou radou a zkusenosti, coz je vzhledem mnohdy k letum stravenym nad danou problematikou k nezaplaceni. A jen malokdo je dnes ochoten se takto podelit, notabene kdyz dotycneho ani nezna. A tak je myslim ode me fer rici jak se veci maji. Pro me nastesti numismatika a sbirani neni o tom urvat co se da..toz uz nebudu trollit a snad se casem zadari
Obrázky:
no a ja mluvil o tomto nize (tudiz kdo ho ma a nevi odkud, tak by ho mit nemel). ciste povetri na tomto foru mozna jeste do jiste miry existuje (ale jen mezi nekterymi), je ale dulezite si uvedomit, ze je tu vic naslouchacu, nez prispevatelu a lide se chovaji ruzne, ale dost casto je hnaci silou zisk (a ne poznani). osobne si neberu nic z toho, co zde padlo, snahu sehnat hure dostupnou knihu naprosto chapu. hnusi se mi stavajici stav, kdy cena knihy je neadekvatni jejimu prinosu. jenze jak rikam, je tu stale autorsky zakon, ktery se stava problemem, pokud se nekdo rozhodne za podivnych okolnosti ziskane kopie vypalit na DVD a napr. prodavat na aukru nebo nabizet za uplatu. je moji chybou, ze jsem kdysi mel jiny nazor a zbytecnou duveru v lidi, ktere jsem neznal. myslim, ze vic k tomu uz asi nema smysl psat.
Obrázky:
Ja toho Castelina mam (vlastny scan), napiste mi, zvysok cez email.
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Zdravím,
koupím tyto knihy:
Jaroslav Moravec - Mince Františka Josefa I a Karla I (nejlépe 2. doplněné vydání, ale klidně i to 1.)
Miroslav Jízdný - Katalog mincí Československa (Česká numismatická společnost, Hradec Králové 1992)
Eduard Polívka - Mince Františka Josefa I 1848 - 1916 (Česká numismatická společnost, Hradec Králové 1982)
nabídky pište buď sem nebo na email nitram.m@centrum.cz
Děkuji.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.