Moderátoři: smith

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
18. 7. 2015, 16:23

Ke studiu ještě doporučuji jednu z největších sbírek mincí F.J.I. která se dražila u firmy H.D.Rauch 26.11.2009 (položky č.4001-5017). Mince byly v drtivé většině ve výborných zachovalostech, podrobnější fota a dosažené ceny lze vidět po zaregistrování se.
http://www.acsearch.info/search.html?id=704897

Ruediger

Uživatel

Zaregistrován:
30. 7. 2015

Vytvořeno:
30. 7. 2015, 18:35

Ahoj!

Jsem nový v českých mincích. Můžete mi prosím říct, nejvíce informativní knih o středověkých mincí Čech a Moravy, která je nezbytná pro shromažďování.

A děkuji.

denar

Uživatel

Zaregistrován:
6. 2. 2008

Vytvořeno:
30. 7. 2015, 22:31

ruediger:
na denáry a brakteáty: Cach, František - Nejstarší české mince I.-IV.
grošové období: Smolík, Josef (Castelin, Karel - Pánek, Ivo) - Pražské groše a jejich díly
tolarové období: Halačka I.: Vládní mince zemí koruny české 1526-1856 (3 svazky)
jsou to katalogy, ale na začátek to stačí. Jinak literatury je kolem toho strašně moc

Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

Ruediger

Uživatel

Zaregistrován:
30. 7. 2015

Vytvořeno:
31. 7. 2015, 05:29

ruediger: na denáry a brakteáty: Cach, František - Nejstarší české mince I.-IV. grošové období: Smolík, Josef (Castelin, Karel - Pánek, Ivo) - Pražské groše a jejich díly tolarové období: Halačka I.: Vládní mince zemí koruny české 1526-1856 (3 svazky) jsou to katalogy, ale na začátek to stačí. Jinak literatury je kolem toho strašně moc

Děkuji mnohokrát!

Pokud náhle potřebujete pomoc při určování ruských mincí z pozdního středověku, budu se snažit pomoci jakýmkoli způsobem budu moci.

PS : Omlouvám se za mou český jazyk, přeložit pomocí Onlay tlumočníka.

Vše nejlepší.

Filozof

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2015

Vytvořeno:
31. 7. 2015, 10:36

Ruediger
Ty jsi Rus?
O pár příspěvků výše mám seznam své - čerstvě nakoupené - literatury. Kromě zásadních děl - encyklopedií - doporučených od Denaryho, bych doporučil z mého seznamu výše položky 17), 18), 20) a Vorel - Od Pražského groše ke koruně české.

m1234

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2014

Vytvořeno:
31. 7. 2015, 14:40

Děkuji mnohokrát! Pokud náhle potřebujete pomoc při určování ruských mincí z pozdního středověku, budu se snažit pomoci jakýmkoli způsobem budu moci. PS : Omlouvám se za mou český jazyk, přeložit pomocí Onlay tlumočníka. ...

Pekny den Ruediger.Výtam ta na tomto fore.Na zahraničnych forach byva taký pekný zvyk že ak príde na forum niekto koho rodna reč je ina akou sa na fore hovori tak sa trocha predstaíi,odkial je a podobne.Ma to potom velku vyhodu - nikto ta nebude kritizovat za nepresnu formulaciu.

mamabc1234@gmail.com

Ruediger

Uživatel

Zaregistrován:
30. 7. 2015

Vytvořeno:
31. 7. 2015, 19:05

Ruediger Ty jsi Rus? O pár příspěvků výše mám seznam své - čerstvě nakoupené - literatury. Kromě zásadních děl - encyklopedií - doporučených od Denaryho, bych doporučil z mého seznamu výše položky 17), 18), 20) a Vorel - Od Pražského groše ke koruně české.

Ano, já jsem Rus.

Díky za info. Nejprve jsem shromážděny mince v německy mluvících zemích, nyní preferuje národy slovanské.

S pozdravem, Sergei.

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
31. 7. 2015, 20:14

Můj příspěvek ze včerejška zmizel, takže doplňuji :

K.Castelin - Česká drobná mince doby předhusitské a husitské 1300-1471 - podrobná typologie drobných mincí Čech
J.Sejbal - Moravská mince doby husitské - typologie drobných mincí Moravy
P.Radoměrský - Nález mincí z 15.století v Králově Dvoře u Berouna - popis nálezu drobného oběživa obíhající v Čechách
Z.Nechanický - Mince Nových Čech (České Falce) za Karla I. a Václava IV. v letech 1356-1400
Z.Nechanický,O.Šafář - Kladské mincovnictví

Dále to jsou spíš jednotlivé články z časopisů.

Pokud mi napíšete na mail.greggy@tiscali.cz, mohu Vám poslat podrobnější informace, případně ukázku náhledů, aby jste si udělal představu o obsahu.

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
31. 7. 2015, 21:30

Ruediger - základní literaturu kterou vám doporučil kolega denar si můžete volně stáhnout ze stránek ulozto.cz - zadejte tato slova:
Cach-Frantisek
CZ Smolik J.
Halacka-Ivo

Ruediger

Uživatel

Zaregistrován:
30. 7. 2015

Vytvořeno:
1. 8. 2015, 04:56

pavelgregor napsal/a:

Můj příspěvek ze včerejška zmizel, takže doplňuji :

K.Castelin - Česká drobná mince doby předhusitské a husitské 1300-1471 - podrobná typologie drobných mincí Čech
J.Sejbal - Moravská mince doby husitské - typologie drobných mincí Moravy
P.Radoměrský - Nález mincí z 15.století v Králově Dvoře u Berouna - popis nálezu drobného oběživa obíhající v Čechách
Z.Nechanický - Mince Nových Čech (České Falce) za Karla I. a Václava IV. v letech 1356-1400

Z.Nechanický,O.Šafář - Kladské mincovnictví

Dále to jsou spíš jednotlivé články z časopisů.

Pokud mi napíšete na mail.greggy@tiscali.cz, mohu Vám poslat podrobnější informace, případně ukázku náhledů, aby jste si udělal představu o obsahu.

Děkuji mnohokrát!

Nečekal jsem, že mnoho lidí bude reagovat.

Některé z knih jsem našel na prodej. Pokud vám to nebude vadit, později budu požádat o radu, zda ke koupi nějakého určitého literaturu.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.