Moderátoři: smith
Zaregistrován
16. 2. 2008
No jo ale název “lodní mince “ je stejná pitomost jako “mince z půdy”. Zrovna tak můžu tvrdit že většina mých mincí jsou “letecké mince” protože mi přišly z Evropy by air mail.😉
Prodejce si zřejmě volně přeložil tzv. “Shipwreck coin” ale to je pouze označení mincí které pocházejí z vraků lodí, může to být jakákoli mince a je potřeba doložit že tomu tak je.
Pár takových mám.
Zaregistrován
15. 7. 2007
ma to pres 700 stran, tady je ukazka:
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
Je dobré nezaměňovat dvě rozdílné kategorie:
1/ Tzv."lodní mince" se říkalo ražbám ražených ve Španělských koloniích v Americe a vozených ve velkých nákladech loděmi do Evropy(někdy nazývané také pirátské mince), tyto ražby nemusejí pocházet z vraků lodí.
2/ Tzv."Shipwreck coin" jsou jakékoliv mince nalezené na potopeném vraku bez ohledu na místo ražby.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
18. 2. 2011
Dracek: díky za objasnění, tohle jsem doteď netušil 🙂
Carpe diem, sed memento mori!
Zaregistrován
16. 2. 2008
Dracek napsal/a:
Je dobré nezaměňovat dvě rozdílné kategorie:
1/ Tzv."lodní mince" se říkalo ražbám ražených ve Španělských koloniích v Americe a vozených ve velkých nákladech loděmi do Evropy(někdy nazývané také pirátské mince),...
S výrazem lodní mince jsem se v životě nesetkal. S výrazem pirátské mince jsem již se setkal ale pouze na eBay, považuji to za vymyšlenost k oblbování kupujících.
Podle Tvé teorie, mince ražené v Holandsku a plavených na lodích ve velkém do východní Indie jsou rovněž lodní mince?🙄
Zaregistrován
6. 11. 2008
Ne, toto označení platí jen pro ty ražby z "Nového o světa" pro Španělsko jak jsem psal...
(ale chápu co chceš naznačovat)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
15. 7. 2007
protoze to v tlacharne zapadlo (co jsem tam take mohl cekat jineho, ze), poprosim pritomne, zda by se nekdo mohl obtezovat a poslat mi kopii jednoho clanecku z letosniho breznoveho Money Trendu:
Erwin Löschl - Die österreichischen Münzstätten im 12. Jahrhundert
Zu den Pfennigen von Neunkirchen/Pitten
dekuji (tentokrat na radu tutrleho jiz opatrneji) - pouze predem...
Zaregistrován
6. 11. 2010
tutrle 😆
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
6. 11. 2010
Jasně, ale zní to krásně😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.