Moderátoři: smith
RIC nie je momentalne kompletne dostupny... Spink ma momentalne v ponuke asi len 5-6 zvazkov.. Sami nevedia kedy vyjde reprint.
Rozdiel medzi RIC a Varbanovom bude v tom, ze v knihe od pana Varbanova bude takmer kazda minca vyobrazena a budu tam aj ceny: trhove alebo dosiahnute na roznych aukciach.....
Samozrejme RIC zostane top katalogom na rimske mince ale aj toto si vela ludi kupi, lebo cena bude podstatne nizsia...
Nedovolim si tvrdit ze Varbanovo dilo dosahne vysoke obliby. Spis se bude jednat o "dilo v pozadi" protoze kdyz nebude uvadet RIC bude mit vzdy prednost Cohen a pak mozna Varbanov.
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
na rimske provincne razby existuje katalog:
Ivan Varbanov: Greek imperial coins... Je to 3 zvazkove dielo. Na viac ako 1400 stranach najdete opisanych viac ako 16.000 minci. Cena je 220 keby ste mali zaujme.....
No najuplnejsie opisane rimske provincne mincovnictvo najdete v serii Sylloge Nummorum Graecorum, ale toho je viac ako 250 dielov a to sa aj tazko zhana a je to priserne drahe....
Kompletne opisat tuto etapu rimskeho mincovnictva je podla mna takmer nemozne.... V tych casoch takmer kazde provincne mesto vydavalo svoje vlastne mince a je toho neskutocne mnozstvo....
Britske muzeum na RIC pres 100 let...
Doporucuji recenzi jednoho dilu v Numismatickém časopise československém tuším z roku 1929.
Pecunia non olet
mne nemusite predstavovat RIC, poznam to.... Viem kolko rokov a kolko ludi na tom pracovalo... Ti co to zacali sa nedozili posledneho diela.....
RIC vzdy zostane TOP.. Ale treba dat priestor aj novym veciam a nie hned pochybovat o tom.... A na druhej strane uz je kopec minci ktore nie su uvedene v RIC takze bolo by na case zrevidovat aj RIC.
Jak zajiste vite, nove vysly RIC druhy dil je jiz revidovany a doplneny... neobavam se toho ze ostatni dily se toho nedockaji...🙂
Pecunia non olet
Neviem ci ma zmysel zhromazdovat nejake obsiahlejsie a drahe katalogy pre rimske alebo grecke mince, ked na internete existuju velmi dobre spracovane databazy, wildwinds pokryva celkom slusne RIC, SNG je tiez online... CNI bolo tiez zverejnene zdarma a v tom trende sa bude pokracovat...
Okrem toho, RIC sa da cely stiahnut v pdf (ci uz legalne alebo nie je ina otazka).
Osobne mam vsetky katalogy od Seara, to bolo maximum, co som bol ochotny investovat do tejto oblasti.
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Ved práve o to ide - o pirátske a nelegálne scany - niekto, alebo celý tím ludí pracuje celé roky na niečom a potom to jednoducho nejaký chytrák nascenuje a dá to na internet....... ja to odsudzujem.....!!!!
Investícia do kníh nie je blbosť - to sa každému vráti .. tak či onak....
Ja osobne nemám rád online knihy a ani žiadne podobné srandičky - kniha vždy zostane knihou!!!!!!
RIC - pdf - to ma vôbec nezaujíma - ale držať tú knihu v ruke je zážitok!
No, bylo by dobre rozlisovat - vsechno v pdf nejsou piratske a nelegalni scany (jako treba v pripade Seara a jinych modernich katalogu). Knihovny si takhle prevadeji do digitalni podoby vse mozne. Kdyz pominu, ze autorska prava zanikaji 50 nebo max. 70 let po smrti autora, tak v pripade vedeckych del nejde o nic nelegalniho, to by asi nemohly fungovat knihovny (a na namitku, ze se tam plati nejaky poplatek, tak jednak vetsinou minimalni a jednak ne vsude na svete a nektere veci se daji studovat i pres internet, coz je vyhodne jak pro ctenare, tak i pro knihovnu, kdyz nemussi knihu fyzicky pujcovat). Nevim, jak je to konkretne s RIC, ale videl jsem nektere dily dostupne online hostovane na univerzitnich serverech, takze o ilegalite starych vydani v PDF bych pochyboval. Jina situace asi bude s novymi vydanimi.
Taky mam radsi v ruce knihu, ale byt nemam nafukovaci a kdybych mel shanet tech par set knih starsi numismaticke literatury, co jsem si stahl z digitalni knihovny British Musea ad., asi bych se z toho musel zblaznit a prodat sbirku, abych na ty knihy (nektere se sberatelskou cenou bez ohledu na obsah) mel.
Jinak bych byl rad, kdybyste mi odpovedel na mail ohledne objednavky🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.