Moderátoři: smith
Zaregistrován
23. 10. 2010
Asi tak:) já si rád dělám doma se dřevem, ale na tohle bych se netrouf (když pominu, že se mi to nelíbí)
Zaregistrován
5. 8. 2012
Tovy-známý tyhle podložky vyrábí ze sušené lípy.
Používá především hoblovanou desku-fošnu,podle kamene.
Opracovává to řezbářskými dláty,vysokootáčkovou bruskou např.DREMEL,brusnými papíry a nakonec brusnými houbami s jemnější zrnitostí.
Ahoj Petr
pe.kusak@seznam.cz
Zaregistrován
21. 11. 2011
Nejake par let stare drevo tu mam, tak budu experimentovat. Brusku DREMEL mam taky, ze me to nenapadlo🙂
Kazdopadne dik vsem za pomoc!🙂
Zaregistrován
1. 8. 2010
rýchlejšie to budeš mať vyleštené rozbrusovačkou, je na to unášač na suchý zips a rôzne brúsne papiere, prípadne lamelové kotúče.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
23. 10. 2010
No ale musí se s tím umět, t.j. dělat naplocho, jak jí bude stavět "na hranu" a tlačit, bude povrch zvlněný, na rozdíl od pásové brusky. Já osobně ale taky dělám s flexou s unášecím kotoučem, líp bere
Zaregistrován
31. 12. 2010
Pásová bruska,nebo ručně.Např.vibrační brusky co dělají krouživý pohyb jsou naprosto nevhodné.Dřevo se brousí ve směru" po letech"jinak se uvolňují vlákna.Navíc stačí aby vypadlo jedno brusné zrno a máté v ploše krásný ornament.Na to ale musí každý přijít sám.flexu ani nekomentuji😉
Zaregistrován
17. 1. 2014
Až chceš robiť tie daizy, na to ti stačí nejaké mäkké drevo - ideálna lipa, pretože tam ide o výslednú súhru kameňa a dreva a na vzhľade dreva samotného až tak nezáleží. Ale môj názor je taký, že je to vytrhnuté z pôvodnej kultúry a do našich končín sa to už fakt moc nehodí. A na podložky rovné, kde už ide o peknú kresbu dreva by som odporučil rôzne hrče zo stromov, či už ovocných, alebo lesných, kde je ale problém, pretože nie je to každý deň, aby sa našla väčších rozmerov. Narezať pláty - hrubšie - a pozvoľna sušiť, aj niekoľko rokov🙂. Mám dobré skúsenosti so sušením v igelitových vreckách - raz za čas vyvetrať, ale pozor na pleseň- treba odhadnúť. Tie pláty sa trocha popraskajú - to až tak nevadí, ale hlavne zdeformujú, takže výsledok je nakoniec podstatne tenšia doska, ako bol plát. A je to piplačka, to sa nedá moc strojovo - trocha pomôže hobľovačka - ale treba jemne. A druhá možnosť je narezať pláty z koreňových zhlukov dávno mŕtvych stromov, ktoré sú už roky suché v zemi. Až by si robil tieto podložky z fošien, výsledok nevyzerá moc dobre - je to proste iba doska, aj keď s peknou kresbou, ale doska.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Jasne, dik.
Ja nerikam, ze bych nechtel zkusit tam zasadit i nejake kameny, ale chtel bych to jako hezke podlozky pod nejake jine veci. Uvidim, vyzkousim, jak bude dlouha chvile v budoucnu.
Zaregistrován
23. 10. 2010
a šak flexa je na takové to domácí žvýkáníčko;) když je řez po délce, tak je mi to jasné (i když kolem suků se to taky tak všelijak točí), ale co příčné řezy? když je to "pravidelný" kruh, tak si dokážu představit jakýsi velký brusný kotouč á la gramofon, ale co při takových mrmlotvarech, jako na posledním obrázku? to už asi jen ručně, co?
Zaregistrován
23. 10. 2010
Měl bych dotaz na znalé věci - čím lepit dřevo? Jedná se mi o věci v interiéru, měkké dřevo , krabice na nářadí ale třeba i stůl, vše bude pojištěno čepy, ev vruty, ale přesto bych to rád ml co nejpevnější. četl jsem různé články, lepidla disperzní a polyuretanová... no já bych rád slyšel konkretní název, s kterým máte vy dobrou zkušenost. Díky!
P.S: - co třeba Chemopren extrem? a Mamut? moc velký blbosti?;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.