Moderátoři: smith
Zaregistrován
4. 8. 2016
Hezký den všem! Má, prosím, někdo tušení o co konkrétně se jedná? Mé snahy skončili u bronzové pamětní medaile (plakety) k 1. světové válce od franocuzského návrháře-sochaře Pierra Charlese Lenoira, kterou měl rozdávat prefekt (viz vyražená prefektura) v roce 1919. Netuším ale za co ji dával, komu a ani kolik jich bylo. Víte někdo? Má i nějakou hodnotu, nebo je to spíš opravdu "pamětní" předmět? Díky moc za vaše názory!.:-)
Obrázky:
Zaregistrován
6. 1. 2013
Hodnotu to jistě má, je to pamětní medaile, ale zde v sekci faleristika se tím nikdo zabývat nebude, přehodím Vás někam, kde budete mít naději větší.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
7. 2. 2011
U nás nejsou francouzské medaile moc žádány. Kolik jich bylo raženo a k jaké příležitosti byly rozdávány zjistíte jen u Francouzů. Několikrát jsem psal anglicky do Francie a žádná odpověď. Kolikrát je nějaké zjištění o náhodě.
Zaregistrován
6. 1. 2013
Jo pane kolego, napsat anglicky do Francie to nebyl dobrý nápad. Měl jsem tam kolegu, faleristu, ale komunikace i s faleristy je fakt složitá. ( to jen tak mimo mísu)😋
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
20. 7. 2010
Mám bohužel zcela stejné neblahé zkušenosti i v kategorii výtvarného umění. Naprosto nereagují na angličtinu... To už je snad lepší to napsat co možná nejjednodušeji a nechat to projít Google překladačem do francouzštiny.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.