Není to plaketa, jde o čestný odznak skupiny, Nyl nošen i na šroubku s maticí, případně na stuze. Podívejte se, zde je odborně (snad) dělaný závěs. U těch partyzánských odznaku nesmíte hledat logiku. Partyzánský lid si velmi rád dekorace upravoval, což dnes je již docela zajímavé.
Případně se podívejte na oddíl Pikra, který neexistoval a velitel nechat razit odznaky ve stříbře a pro sebe ve zlatě. Je to také na sfs.
Obrázky:
...
Vycházel jsem právě z jediného obrázku, který jsem našel a tam bohužel revers nebyl ale mohlo mě to napadnout.
Určitě by nás zajímalo něco více. Kdo byl zakladatel, popis medaile, komu udělováno. Pokud víte další podrobnosti přidejte. Děkuji.
Volně dostupné informace, které jsou na internetu.
Jedná se o pamětní medaili odbojové skupiny Zpravodajská brigáda k jejich
- výročí založení.
Více informaci nemám a spíše by se jednalo o spekulace, kdy a komu byla udělována.
Je to hezký soubor. Jsou k tomu i doklady? Ale pokud nabízíte, musíte přidat cenu.Pevnou cenu, nechceme zde z toho dělat bazar. Jinak Vám to budu muset smazat.
Mám jen to, co je na fotografiích. A omlouvám se za nechtěné porušení pravidel. Můžete mi někdo naznačit, jakou cenu by to pro sběratele mohlo mít? Takže kvalifikovaný odhad ceny.
Děkuji
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.