Moderátoři: smith, Altmann

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
9. 2. 2017, 20:28

Ještě jsem zapomněl. Tento typ odznaku skutečně nebyl určen k nošení, ale to právě partyzáni nechtěli a tak se improvizovalo jak to nosit. Ten odznak má opravdu udělané ouško k nošení. Všechny ty odznaky jsou zajímavé, je to kus zajímavé historie.

Ladislavaliev@atlas.cz

Miķelis

Uživatel

Zaregistrován:
6. 9. 2013

Vytvořeno:
9. 2. 2017, 20:29

Není to plaketa, jde o čestný odznak skupiny, Nyl nošen i na šroubku s maticí, případně na stuze. Podívejte se, zde je odborně (snad) dělaný závěs. U těch partyzánských odznaku nesmíte hledat logiku. Partyzánský lid si velmi rád dekorace upravoval, což dnes je již docela zajímavé. Případně se podívejte na oddíl Pikra, který neexistoval a velitel nechat razit odznaky ve stříbře a pro sebe ve zlatě. Je to také na sfs. Obrázky: ...

Vycházel jsem právě z jediného obrázku, který jsem našel a tam bohužel revers nebyl ale mohlo mě to napadnout.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
9. 2. 2017, 21:08

Vždyť si zde jen povídáme o věcech, které nás zajímají a to mně těší.😲 😲

Ladislavaliev@atlas.cz

Miķelis

Uživatel

Zaregistrován:
6. 9. 2013

Vytvořeno:
3. 3. 2017, 19:29

Jeden novější kousek.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
4. 3. 2017, 13:05

Určitě by nás zajímalo něco více. Kdo byl zakladatel, popis medaile, komu udělováno. Pokud víte další podrobnosti přidejte. Děkuji.

Ladislavaliev@atlas.cz

Miķelis

Uživatel

Zaregistrován:
6. 9. 2013

Vytvořeno:
5. 3. 2017, 09:48

Určitě by nás zajímalo něco více. Kdo byl zakladatel, popis medaile, komu udělováno. Pokud víte další podrobnosti přidejte. Děkuji.

Volně dostupné informace, které jsou na internetu.
Jedná se o pamětní medaili odbojové skupiny Zpravodajská brigáda k jejich

1. výročí založení.
    Více informaci nemám a spíše by se jednalo o spekulace, kdy a komu byla udělována.
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
5. 3. 2017, 18:00

No nevadí. Hlavní je jistě i to, že medaile je poměrně pěkně zpracovaná a ve sbírce neudělá ostudu. Osobně rád gratuluji.🙄

Ladislavaliev@atlas.cz

Profa

Uživatel

Zaregistrován:
4. 9. 2016

Vytvořeno:
16. 8. 2017, 19:52

Dobrý den všem znalcům a sběratelům. Tohle jsem dostal a upřímně řečeno, nevím si s tím rady. Pokud by někdo měl zájem, ozvěte se.

Obrázky:

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
17. 8. 2017, 09:59

Je to hezký soubor. Jsou k tomu i doklady? Ale pokud nabízíte, musíte přidat cenu.Pevnou cenu, nechceme zde z toho dělat bazar. Jinak Vám to budu muset smazat.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profa

Uživatel

Zaregistrován:
4. 9. 2016

Vytvořeno:
17. 8. 2017, 20:01

Je to hezký soubor. Jsou k tomu i doklady? Ale pokud nabízíte, musíte přidat cenu.Pevnou cenu, nechceme zde z toho dělat bazar. Jinak Vám to budu muset smazat.

Mám jen to, co je na fotografiích. A omlouvám se za nechtěné porušení pravidel. Můžete mi někdo naznačit, jakou cenu by to pro sběratele mohlo mít? Takže kvalifikovaný odhad ceny.
Děkuji

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.