Moderátoři: Jaromir, smith

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#291 29. 4. 2025, 20:40

No, v podstatě to je taková detektivka!🙂 Před lety jsem si nemyslel, že bych uměl udělat exponát. Pak to delší dobu vypadalo, že jeden rám je maximum. A dnes už mám zaděláno na třetí rám. Ale chtělo by to nějaký další pěkný dopis - třeba s první nebo šestou emisí (těch je fakt minimum, uvádí se asi 6000 kusů korespondence celkem). Čtvrtá ne, tam se to jaksi nepovedlo použít, to neexistuje. A s osmou jsem viděl jen jeden, ovšem úřední, dopis (odesílatelem byl samotný Rathaus v Šoproni). A ten byl hodně drahý. Moc víc jich asi není, jestli ještě vůbec nějaký.

Tak, ale potřeboval bych schválení textů:

Filatelisticky motivovaný dopis (2 K by odpovídalo hmotnosti do 120 g) odeslaný 24. IX. 1921 (sobota) z Czinfalvy (Siegendorf) do Šoproně, kam došla 26. IX. 1921 (příchozí razítko na rubu). Lebka z gumového štočku.

Philatelic motivated letter (2 K would correspond to a weight of up to 120 g) sent on 24. IX. 1921 (Saturday) from Czinfalva (Siegendorf) to Sopron, where it arrived on 26. IX. 1921 (incoming stamp on the reverse). Skull from a rubber handstamped.

Dvojjazyčná propagandistická pohlednice NEM HAGYLAK NYUGAT-MAGYARORSZÁG ! / WIR VERLASSEN DICH NICHT WESTUNGARN ! (NEOPUSTÍME TĚ, ZÁPADNÍ MAĎARSKO!) odeslaná 16. XI. 1921 z Nagyszentmihály (Großpetersdorf) do Budapešti. Poštovné 60 fillérů uhrazeno stříhanými dvoupáskami 10 fillér znak a 20 fillér Pál Prónay (jiné hodnoty stříhaných známek nebyly poštovně použity a jiná varianta frankování stříhanými známkami není doložena). Maďarská pošta frankaturu uznala bez připomínek.

Bilingual propaganda postcard NEM HAGYLAK NYUGAT-MAGYARORSZÁG ! / WIR VERLASSEN DICH NICHT WESTUNGARN ! (WE WILL NOT LEAVE YOU, WEST HUNGARY!) sent on 16. XI. 1921 from Nagyszentmihály (Großpetersdorf) to Budapest. Postage rate 60 fill paid with cut pairs of 10 fillér Coat-of-arms and 20 fillér Pál Prónay (other values of cut stamps were not used in the post and another variant of franking with cut stamps is not documented). Hungarian Post recognized the franking without comments.

Přeci jen, víc hlav, víc ví ...😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.