Moderátoři: smith
Zaregistrován
4. 7. 2010
ze žumpy? 😃 úředníci no.
Zaregistrován
26. 7. 2007
Tak tak, zumpa cca 5 m hlbka pod teren a 125 x115 cm vnutorny rozmer.
Nasli v nej aj jednu celu komplet kostru, kosti z dvoch inych ludi, 73 kg olovenu platnu so znackami, naboje , mince atd. No klasicka zumpa, potom im doslo ze im podmyva zaklady a tak ju zasypali :-)
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
24. 8. 2013
Ahoj,
ma niekto Pecat s tou "4"?
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/pecetidla_post_-388626#post388626
A.
Zaregistrován
14. 12. 2013
Dobrý večer, je možné určit toto pečetítko? Komu asi patřilo a datace. Děkuji
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2010
JP2
když zalistuješ na stranu 3, odkazoval jsem na podobný, co se někde našlo detektorem
pečetidlo - svatopetrské církevní pečetidlo. Tak alespoň náš poklad vyhodnotili pracovníci Historického muzea ve Slavkově, kterému veškeré nálezy ze slavkovského bojiště podle zákona patří.
Já si narozdíl od pracovníku muzea myslím, že se jedná o zámečníka. Ostatně zdokumentovanejch pečetidel, kde figurujou zkřížený klíče je dost.
Jen nepřečtu opis.
Zaregistrován
4. 7. 2010
..
Obrázky:
Zaregistrován
14. 12. 2013
Paul, to moje je taky ze Slavkova, dík za pomoc.
Zaregistrován
4. 7. 2010
Nad těma klíčema je jméno, to by mohlo hrát důležitou roli, asi by dal dohledat majitel, či rozlousklo jestli je to opravdu zámečník...
Zaregistrován
4. 7. 2010
zase něco k problematice čísla "4"
německej archiv pečetidel tuhle pečeť označuje jako iniciál s 4 segenszeichen, tj
4 požehnání znamení
Nějak tý merkurově palici co zmiňoval iver ".
len pridám krátky úryvok z článku p. Federmayera s názvom "Meštianska heraldika na Slovensku" v zborníku Občianska heraldika: ...veľmi skoro sa medz i tieto najstaršie meštiasnke značky dostáva aj štylizovaná arabská štvorka - tzv. merkúrova palica, ktorá symbolizovala, že ide o mešťana - obchodníka..."
to se mi prostě nezdá, pokud teda někdo nenajde jinej zdroj že merkurova palice je stylizovaná 4...
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2009
asi to nie je uplne idealne vlakno, v najhorsom ma admini zmazu, ale uz dlho pozeram po roznych pecatidlach a rad by som si nejake kupil, ale neviem kde. S detektorom nechodim, na burzach som dlho nic podobne nevidel... ak mate niekto nieco na predaj napiste mi
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.