Moderátoři: smith
Zaregistrován
4. 7. 2010
Paulus sigillum I -
Mé poznámky, které byly směřovány především k uživatlei Orix, neberte prosím kontroverzně, nechci se nikoho dotknout.
naopak, já jsem za vaše příspěvky tady rád, zvedají úroveň diskuze, rád se též něco přiučím.
Zaregistrován
4. 7. 2010
Tohle je docela zajímavá věc, jak si hrnčíř označoval pečetidlem cihly.
zdroj
www.archaeologie.sachsen.de
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2015
Paul napsal/a:
Paulus sigillum I -
Mé poznámky, které byly směřovány především k uživatlei Orix, neberte prosím kontroverzně, nechci se nikoho dotknout.
naopak, já jsem za vaše příspěvky tady rád, zvedají úroveň diskuze, rád se též něco přiučím.
Těší mne, že to takto berete, Vaše příspěvky o pečetidlech jsou zajímavé, daly jistě práci a přispívají k všeobecné vzdělanosti o těchto předmětech, já se internetových diskuzí zúčastňuji zcela minimálně a nebýt onoho zajímavého prstenu jistě bych "nerušil Vaše kruhy"😋
Zaregistrován
19. 4. 2014
Pouzitie najdeš velmi často aj v mincovnicstve.14 kg medeny plat pochadza z mincovne Avesta z roku 1659.
Obrázky:
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
4. 7. 2015
K prstenu ještě slíbené, už docela slušné, foto. Skutečně na té rolničce něco ještě bylo, ale co to je, netuším.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 8. 2014
Na rolničce by mohla být točenice - symbol nejstaršího českého rytířského řádu. Barokní doba si na jeho symboliku potrpěla i když už neplatil. Někdo z předků majitele prstenu mohl být spojován s tímto řádem.
Adalbert
Zaregistrován
15. 7. 2015
Zdravím Orixi,
na rolničce není nic jiného než partný přirozený otvor pro kuličku jenž zvoní, tedy jedná se o co nevěrnější zobrazení rolničky, je vyrytá přesně tak jak ji můžeš dodnes vidět na příkladně koňském postroji.
Z hlediska materiálu, datace, historického vřazení a společenského postavení majitele je myslím tento krásný prsten již dostatečně probrán v celé diskuzi budeš li chtít znát hodnotu, použiji mail jenž jsem uvedl v úvodu své diskuze, jinak přeji samé podobné kousky, alespoň jednou za čas:0)
Pavel
Zaregistrován
4. 7. 2015
Samozřejmě, ještě jednou děkuji všem.
Zaregistrován
21. 5. 2011
Zdravím, dávám sem jako zajímavost bronzový(se zbytky pozlacení) pečetní prsten.
Pečet by měla znázornovat přísahu pravou rukou. Po stranách pečetidla je z každé strany královská koruna.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.