Moderátoři: smith
Zaregistrován
4. 7. 2010
Jinak mě zajímal ten rozdíl mezi sládkem a sladovníkem.
Sládek vyrábí pivo, sladovník slad, kterej má vícero využití, ne jen v pivovarnictví.
Zkráceně..gůgl..
Zaregistrován
4. 7. 2010
Zajímavá slovní hříčka, našel jsem jako "Československé pečetidlo z r.1510"
slovo cech je pěkně napsaný, CZECH🙂
Obrázky:
Zaregistrován
6. 1. 2013
Přátelé, prosím o radu. Nejsem schopen si s tímto znakem poradit a proto prosím o pomoc.
Obrázky:
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
4. 7. 2010
Altmann to je prsten? Materiál mosaz? Pečetní plocha to není, nepůsobí to na mě ani staře, jako odlitek.
Zaregistrován
6. 1. 2013
Tak to jsem, zapomněl doplnit. Je to ano, prsten zlato nejméně 18 karátů. Zelený smalt je jako zelený pečetní vosk. Jsou tam starobylé atributy, ale osobně si myslím, že to je prsten bohatého měšťana.
Myslím, si, že je to stará práce a prsten je litý a klenotnicky opracovaný. Starý určitě je.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
4. 7. 2010
Klasickej "wappen ring" s reliéfovou rytinou, dělaj se i dnes. Asi teda není puncován a zlatník potvrdil ryzost? Zpracování není nijak zvlášť precizní, nazelenalá barva se mi taky nezdá jako zlato.
Znak bude oříšek.
Zaregistrován
6. 1. 2013
Přátelé,¨
prosím bavme se pouze o erbu a zelený smalt tam má svůj význam. O tom, že to je zlato netřeba diskutovat,. Jen prosím, pokud zde je nějaký heraldik a dokáže se alespoň přiblížit či přesně určit erb. Děkuji všem za angažovanost.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
4. 7. 2010
OK promiň 😉
Zaregistrován
26. 8. 2012
Snad nenapíši nic nového,ale přijde mi to jako starobylá dvojuchá nádoba na trojnožce ,používaná dříve běžně na vaření na ohništích..
Nepoužívali ji mimo staré kuchyně třeba i jiné cechy-snad barvíři látek,nebo tak něco?
Zaregistrován
4. 7. 2010
Lopez - Já už do toho nechci moc vstupovat, ale to s řemeslem/cechem nemá nic společnýho, ani se sekcí pečetidla. spíš sekce heraldika.
To jen taková poznámka pod čarou, kterou jsem si jako zakladatel vlákna dovolil.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.