Moderátoři: smith
Zaregistrován
4. 5. 2012
Chel by som vediet, kde a kto to tak urcil, lebo na plombu sa mi to zda dost velke?
Zaregistrován
19. 7. 2012
jezero, osobne na Morave, plomby nie sú len tie klasické tvary a veľkosti ako poznáme - na obrázku príklad liekovej plomby, priemer ako predošlá
Obrázky:
Zaregistrován
4. 5. 2012
O.k. dakujem
Zaregistrován
24. 8. 2013
Zaregistrován
4. 7. 2010
plomba je v podstatě pečeť na zásilce...
Zaregistrován
4. 7. 2010
Adri už si to jdu prohlídnout, díky 🙂
Zaregistrován
4. 7. 2010
Jsem teď pátral trochu a textilní plomba by mě zajímalo jak na to přišli.
Našel jsem článek, kde jsou pečeti/plomby (angličani maj pro to stejne výraz), tam je odkazovaný na použití při pečetění zásilek, obchodního charakteru. Takže nejen textilní, ale jakýkoliv zboží.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Plombami se celkem důkladně zabývá výše jmenovaný pan "jezero", což je nick pána, který často vystupuje na detektorářských webech, kde (nejen) tyto plomby určuje. Doporučuji obrátit se přímo na něj a konzultovat s ním. Osobně jsem se s ním několikrát také setkal, má k tématu literaturu (i cizojazyčnou), určitě rád poradí. Pokud mi napíšeš do mailu, pošlu na p. Bohouše kontakt.
Zaregistrován
9. 9. 2015
Tiež som jednu mal, bola mi určená takto: ide o plombu pochadzajucu z Anglicka (16. az zac. 17. stor.), ktora sa davala na baliky s tovarom (hlavne vlna a sukno). Dosial sa nachadzala najma na silno branenych protitureckych hradoch (Eger a pod), co jednoznacne suvisi s dodavkami priamo z Anglicka pre vojenske posadky braniace krajinu🙂
INDIVISIBILITER AC INSEPARABILITER
Zaregistrován
4. 7. 2010
Jezera znám, taky mám na něj kontakt, je to borec, ale má i svoje mezery (viz barvířský známky dokola určovaný jako robotní).
Ale jinak si ho vážím samozřejmě.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.