Moderátoři: smith
Zaregistrován
22. 2. 2019
Každopádně jste mě trochu navedli a já zkusím googlit dál, děkuji.:)
Zaregistrován
4. 7. 2010
Pestu pro přesný určení musíš do archivu a hledat..ale časově se to asi nevyplatí, já to nechávám na důchod.
Zaregistrován
3. 4. 2019
Dobrý den , chtěl bych se zeptat , jestli by jste mi pomohli určit stáří a původ tohoto pečetidla ...
Bylo nalezeno na Znojemsku . Průměr pečetidla je 28 mm a výška 35 mm , váhu nevím , ale můžu zjistit ... odhaduji přes 60g ... je poměrně těžké a myslím že je bronzové
Vyobrazena ( svatá ) postava se dvěmi dětmi , trs vína , nůž , tři hvězdičky... Nad trsem vína a nožem iniciály G a C , Dole u opisu inicialy S a W ...
Opis sám osobě moc nedává smysl SILVTR GM • IMART
Horní část kde je dírka asi na zavěšení je lehce rozklepaná , jakoby kladivem , tak jestli bylo použito i jako razidlo ?
Děkuji mnohokrát všem za Váš čas , energii a pozornost věnovanou tomuto záhadnému kousku.
Jeden numismatik odhadl , že může pocházet ze 17-18 století...
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2010
Nechce se mi hrabat v literatuře a hledat analogie.
Tak jen nástřel..Nějakej cechovní spolek vinařů. Mate mě tam něco, co vypadá jako iniciál, dodatečně vyrytej..
Zaregistrován
3. 4. 2019
Myslíte to G C , že je dodatečné vyryté ? Je to možné , je to tam dost vtěsnané... Děkuji moc
Zaregistrován
4. 7. 2010
ten "nůž" bude s největší pravděpodobností radlice...
Zaregistrován
4. 7. 2010
- G C ne, to je asi měsíc a stonek vína. Přišlo mi tam doražený SW dole, ale asi si to jen špatně rozvrhl rytec...
Zaregistrován
3. 4. 2019
Děkuju za názor , ze začátku jsem taky myslel , že je to měsíc a stonek vína , ale pak jsem si říkal , že to G je hodně podobné tomu v opise ... Jak to může být staré , co myslíte ? A ten opis říká Vám to něco , nesetkal jste se s něčím podobným ?
Dobře , takže misto nože je to radlice a co ta postava s dětmi , nemůže to být nejaky sirotčinec nebo něco takového ?
Zaregistrován
4. 7. 2010
Ne, v případě společenství, spolku, cechu vinařů jsem nehádal. To jsou klasický atributy, radlice a víno. Někdy to je taky k vidění u pečetidel obcí na Moravě..
Svatej/patron (uprostřed) se taky objevuje v pečetích cechů hodně často, o jakýho jde nepoznám.
Stáří..kobylka je atyp, takže 16st. - 18st, blíž to datově nedám.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Není to sv. Anna?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.