Moderátoři: smith
Zaregistrován
3. 4. 2019
Je to možné , že to bude sv. Anna ...v jedne z vesnic kolem je kostel svaté Anny
Zaregistrován
3. 4. 2019
Paul , děkuju za názor ... Takže vinaři to nebudou , ale obecní pečetidlo ?
Zaregistrován
4. 7. 2010
Jedno nebo druhý. Tak jsem to myslel.
Zaregistrován
3. 4. 2019
Paul ... Ok děkuju moc za Vás čas a zájem :-)
Zaregistrován
3. 4. 2019
Ještě bych se rád zeptal , jakou toto pečetidlo má hodnotu prosím ?
Je to prý úřednické pečetidlo ze 17 století ...
Zaregistrován
4. 7. 2010
matheo takže obecní? Některý obce maj ve znaku vinařský atributy.
Kdo to určoval? To asi rozluštil opis? Co tam bylo?
Zaregistrován
3. 4. 2019
Paul ... Toto řekl jeden sběratel pečetidel ,ale jen podle fotek, že je to nejspíš strojní pečetidlo úředníka ze 17. Století...
To pečetidlo je z Morašic na Znojemsku dříve Maratiz , takže jsem zjišťoval na netu nějakou historii a opis by mohl znamenat buď SILVESTR GEMEINDE MARKE IN MARATIZ ... bohužel jsem žádného Silvestra nedohledal , ale našel jsem Simona Weise co žil v Maratiz od roku 1714-1789 ... v tom případě by to mohlo být SIMON LUTERAN GEMEINDE atd ... ještě by to chtělo ověřit ... Jinak jsem prošel spousty pečetidel a ten nůž opravdu bude radlice , trs vína s listem , měsíc , tři hvězdy jako svatá trojice a nejspíš sv. Anna ... Mimo jiné v morasicich je kostel sv. Anny že 13. století ... Takže to je vše co vím o tomto kousku ...
Zaregistrován
4. 7. 2010
matheo - aha, takže nějakej detektorář?...už jsem myslel, že kapacita na sfragistiku, kterýmu lidi posílaj na určení věci (taky jsem dvakrát využil jeho "pohledu")... tohle je vágní určení (strojní pečetidlo úředníka ze 17. Století.).. přiznám se, že o pečetidlech mám literatury dost, ale termín "strojní pečetidlo" slyším prvně..
cena cca nižší tisíce..vysoko jde jen středověk..Nebo přesně určená věc s "rodokmenem"..
Zaregistrován
3. 4. 2019
Taky mě zarazilo strojní pečetidlo , nedokážu si to představit :-) ...
Děkuju za názor Paul
Zaregistrován
12. 6. 2012
Prosil bych o definici pojmu "strojní pečetidlo".
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.