Moderátoři: smith
Zaregistrován
12. 4. 2021
děkuji všem za názor
Zaregistrován
29. 11. 2020
Ke svému překvapení jsem na rámu jednoho obrazu náhodou našel tuto pečeť. Vypadá to jako lev s kartuší s písmeny AG, pokud dobře čtu? Vůbec se v tomto nevyznám, mohl bych poprosit o radu? Pečetily se takto rámy obrazů běžně? Z jakého období to razítko je? 19. století? Nějaký nápad, co by mohlo znamenat? Děkuji moc.
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2010
Viděl jsem otisky pečetidel ma keramice..Ale toto? To je vypálené? NEbo je tam hmota?
Zaregistrován
29. 11. 2020
Je to pečetní vosk červený plastický na dřevěném rámu. Ty bílé rohy vznikly přetočením obrázku.
Zaregistrován
29. 11. 2020
Má to velikost asi jedné současné jednokorunové mince.
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2010
Pečetní otisk moc zadatovat nejde, 18-19 stol. Ale zajímavý..
Možná majitel rámu/obrazu? Vypadá na občanskou pečeť tj ne řemeslníka (truhlář apod.)
Zaregistrován
29. 11. 2020
Děkuju moc za informace. Teď jsem přišel na to, že to druhé písmeno spíš odpovídá tomu, jak se psalo H. Původně jsem myslel, zda to není nějaká úřední pečeť vzhledem k tomu českému lvovi, ale nyní tedy chápu, že ne. Obraz je ze sbírky z jednoho domu na Malé straně. Na žádného majitele toho domu (od 17. do 20. stol.) mi ale ty iniciály nesedí. Asi to bylo přikoupeno později. Snažím se zároveň lépe určit stáří obrazu a hodně by mi pomohlo určení, zda se jedná spíš o pečeť z 18. nebo 19. století. K čemu byste se přiklonil/i Vy?
Zaregistrován
4. 7. 2010
Úřední ne, iniciál je majitele pečetidla, úřední pečetě vypadaj jinak..u nás maj znak Rakouského císařství..(tj Doppeladler) apod.
Opravdu nedokáži rozeznat dataci, někdy jde poznat dle samotnýho pečetidla, to tady nelze..Jen podle pečetního otisku opravdu ne..i tak mohl majitel žít dlouho a pečetit jak v 18 tak v 19 století atd.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Stela napsal/a:
Posílám ještě "snad lepší" detail, díky
Obrázky:
Wohnout!😁
Zaregistrován
29. 11. 2020
Paul napsal/a:
Úřední ne, iniciál je majitele pečetidla, úřední pečetě vypadaj jinak..u nás maj znak Rakouského císařství..(tj Doppeladler) apod.
Opravdu nedokáži rozeznat dataci, někdy jde poznat dle samotnýho pečetidla, to tady nelze..Jen podle pečetního otisku opravdu ne..i tak mohl majitel žít dlouho a pečetit jak v 18 tak v 19 století atd.
Děkuju moc za pomoc. Ano, to je fakt, daná osoba mohla používat pečetidlo celý život.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.