Moderátoři: smith
Zaregistrován
12. 2. 2010
Kacuro: Máš pravdu....jakmile někde nahlásíš, že jsi danou věc nalezl detektorem, začnou problémy. To znám, jsi pak " pod dozorem..." A čekej doma " návštěvu..."Vím o čem mluvím... A taky máš pravdu, musí se odevzdat vše..... ( pokud se mi to podaří, přidám dodatečně celé znění zákonu...), ale pokud člověk odevzdá třeba i torza zbraní, jsou z toho hodně velké problémy....Vím o případu, kdy měl člověk u sebe doma zrazavělou část hlavně a ani mu nepomohlo, že má u policie bráchu, takové měl problémy....Pak zazní otázka....odevzdat či neodevzdat...?
Zaregistrován
12. 1. 2010
Ad odevzdávat vše - to samozřejmě platí jen v případě, že o to stát (muzeum) projeví zájem, ty depozitáře nejsou nafukovací🙂 Ale pokud clovek najde něco cenného, tak asi zájem mít bude, i když jsem slyšel o případu, kdy si někdo mohl ponechat sbírku středověkých mincí z nálezu, protože se to muzeu nechtělo čistit.
Zaregistrován
7. 10. 2006
ono by stačilo volat archeology ke každému nalezenému měďáku😃 pak by se ukázalo, kdo by měl větší výdrž ....
Zaregistrován
7. 10. 2006
tenzor napsal/a:
... i když jsem slyšel o případu, kdy si někdo mohl ponechat sbírku středověkých mincí z nálezu, protože se to muzeu nechtělo čistit.
to bude kachna, tomu nevěřím, oni musí převzít všechno!
Zaregistrován
12. 1. 2010
Bigger: zrezavělou část hlavně? A mít doma zrezivělou kovovou trubku je taky protizákoné?😃
Zaregistrován
12. 1. 2010
kacuro: tak to absolutně není pravda, že musí převzít všechno
Zaregistrován
7. 10. 2006
všechno co má povahu archeo-artefaktu, těžko můžou odmítnout depot mincí!
Zaregistrován
12. 1. 2010
kacuro: i když je to bezcenné? Když přivezu k muzeu náklaďák železného šrotu, o kterém jim řeknu, že jsem ho vykopal (dejme tomu, že bude ze stodoly po pradědečkovi, takže "starý"), tak to musí přijmout?
S těmi středověkými mincemi neříkám, že to nemůže být kachna, ale mě osobně odmítli minci ze 17. století (ve špatném, ale čitelném stavu) a vím o hodně dalších případech.
Zaregistrován
7. 10. 2006
u nás jsou archeologové rádi za každou podkovu, samozřejmě i s nálezovými okolnostmi, pokud to jinde funguje jinak, tak je to špatně ... on je totiž rozdíl v tom, odnést něco do muzea a přímo archeologům! do muzea, ve kterém nemají archeologa, bych nedal ani obsah svých střev ...
Zaregistrován
12. 2. 2010
Tenzor: Jo, i část rezavé hlavně je stále část zbraně a ta podléhá nějakým zákonům...Takže zbroják...a když ho nemáš....tak smůla...V podstatě by sis měl jít registrovat kdejakou trubku...
Kacuro: U nás je to sámé. jeden známý, místo aby mi nosil z kostela nalezené drobáčky, tak je poslušně odevzdává do muzea.....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.