Zaregistrován
26. 12. 2012
=chybotisky]
omlouvám se za poznámku ne přímo k tématu, ale vyvolala u mě podobné pocity. Nedávno se na nume.cz objevil další článek o českém chybotisku. Pokud jsem u prvního článku Martina Rozhoně o obráceném vodoznaku kroutil hlavou nad řadou nepřesností, jeho další článek o tisícikoruně bez Palackého je potom slušnou sbírkou nesmyslných tvrzení. Pokud někdo z pravidelných návštěvníků fóra zná tohoto pána, měli by mu doporučit adresu sberatel.com, aby se příště psaní podobných hloupostí vyvaroval.
To je obecný problém Martina Rozhoně. Více ctižádostivosti než má schopností. 😁
Zaregistrován
1. 7. 2008
šenfi > díky za názor ... já uvedené publikace mám v knihovně a víceméně přečtené, nicméně zajímá mě právě širší názor ostatních ...
Zaregistrován
30. 3. 2008
mimochodem, když už jsme u té nejnovější knihy ČNB od p. Surgy... v novém M&B bude o ní a i k samotné odluce rozhovor s p. Moravcem (posílal jsem na něj šéfredaktorovi i pár dotazů ohledně 10 Kč Svatopluk, Z-tkové série atd.)
Zaregistrován
27. 2. 2010
1 a 3 jsou příklad kvalitně psaných odborných publikací. Spousta doplňujících poznámek, vysvětlivek, odkazů apod. Informace zasazené do kontextu doby.
Přiznám se, že 2 nemám ani jsem nečetl.
4 je jiného typu, ale považuji je za kvalitně zpracované a perfektně plnící svůj účel (reprezentace měny a ČNB)
Zaregistrován
27. 2. 2010
Neomluvím. Jsem zhruba na str. 40 a je to pitomá povrchní slátanina. A to jsem prosím ve zdraví přežil předmluvu, ve které autor celému světu sděluje, že si vzal hypotéku a byl donucen ke zkrácení úvazku v Akademii věd, čímž pádem se jeho sbírka asi nějakou dobu nebude rozrůstat... Koho to proboha zajímá??? 🙄 (Doufám, že autor ocení, že můj Ježíšek přispěl aspoň na část jedné splátky...)
Zaregistrován
14. 9. 2008
nejste sami, me to tady taky lezi, zatim jsem se k tomu nedostal, ale ta obrazova priloha je desna - zoufale stavy i u velmi bezne dostupnych bankovek. Obrazova priloha zabira fakt polovinu knihy - skoda papiru !!!
Jsem opravdu zvedav na odbornou cast, ale iluze bych si nedelal, kdyz ctu posledni prispevky ...
Zaregistrován
6. 2. 2009
No keď autor má s vydávateľom zmluvu postavenú tak, že dostane jednorázový honorár a nie percentá z predaja, tak asi si mu neprispel.....😁 😈
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
3. 12. 2011
Někdy si to autoři vydávají sami na vlastní pěst. Nevím jak u této konkrétní publikace, neměl jsem to v ruce, ale už dva moji známí si sami vydali knihu tak, že si našli tiskárnu knih a veškeré náklady zaplatili sami a pak se i sami starali o distribuci do prodeje.
Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4
Zaregistrován
24. 2. 2009
Už ani já asi shánět nebudu, jestli to není tajné , kolik ona " vydařená " kniha stojí ?
A ještě jedno přírovnání. Vzpomeňte , jak se tady kritizovaly Vzory a perforace od Karasiewicze, ale jak tak poslouchám, tak tohle je opravdu hrůza. Já osobně byl v několika případech velmi rád, že jsem měl " VZORY " po ruce , ušetřilo mi to peníze i hledání, myslím, e u VZORU kniha velmi dobře plní svůj účel, ke kterému byla vydána. Co říkáš, Majkle ?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.