Zaregistrován
14. 9. 2008
VONDRA - doporučená cena je 345 Kč, ale s internetovou slevou méně ... ale i tak, za ty peníze drahé.
Knížka o perforacích je i přes nedostatky jedna z mých nejoblíbenějších ... i když bylo autorovi vyčítáno, že nemá rozsahy perforací podložené lejstry z ČNB a podobně, je to stále velmi pěkný přehled se super fotkama. Druhé vydání by se samozřejmě hodilo - rozsahy už se podařilo hodně posunout, jsou i nově objevené typy vzorů ....
Zaregistrován
16. 2. 2012
napsal/a:
Pokud jsem u prvního článku Martina Rozhoně o obráceném vodoznaku kroutil hlavou nad řadou nepřesností, jeho další článek o tisícikoruně bez Palackého je potom slušnou sbírkou nesmyslných tvrzení. Pokud někdo z pravidelných návštěvníků fóra zná tohoto pána, měli by mu doporučit adresu sberatel.com, aby se příště psaní podobných hloupostí vyvaroval.
Bylo by fajn, kdyby znalci znalí oboru, na články Martina Rozhoně zareagovali, jako to udělal chybotisky. Pro laika, který má sice zájem, ale o notafilii moc neví, by taková diskuse byla jistě přínosná. Alespoň se něco dozví. A o to jde.
Zaregistrován
27. 2. 2010
Zdeňku, snažím se mít načtené všechno, co o bankovkách vyšlo - jak články tak knihy. Úplně se mi to nedaří, ale snaha je. Nemusí se to týkat přesně toho, co sbírám (to je třeba případ Kar. vzorů), ale jde o to, jestli kniha / článek přináší nějakou novou informaci nebo ne. Perfektní je třeba ta reprezentativní publikace o vývoji měny od r. 1752, kde jsou udané příklady dobových cen a platů a vyobrazené všechny peníze mezi 1752 a 1918. Sice toto období nesbírám, ale je to nesmírně zajímavá publikace. Vzory jsou něco podobného. Zajímavé a přínosné. Má to sice mouchy (viz jirka), byl to skvělý marketingový tah, velmi potřebné by už teď bylo druhé vydání, ale publikace má určitě svoje místo v knihovně každého pokročilého sběratele.
Když si listuju Vondrou, ptám se: "Proč?" a neumím odpovědět. Lépe řečeno, napadá mě, že autor chtěl sdělit světu, že si našel novou hračku a publikovat svoji "sbírku". Kdyby to vydal vlastním nákladem jako sbírku básní, neřeknu ani popel, ale proč se pod to podepsala Akademie věd je mi naprosto nepochopitelné. Prostě, rozpor mezi očekáváním a realitou je příliš velký. Čekal jsem odbornou publikaci a místo toho si listuju odfláknutou disertační prací.
Zaregistrován
17. 8. 2010
Pokud se nemylim, tak je sam velmi aktivnim ucastnikem tohoto fora.
Zaregistrován
1. 1. 2009
prosím ne víc na téma nume.cz, myslím, že jsem majklovo vlákno zaneřádil už dost
Zaregistrován
2. 11. 2008
chybotisky napsal/a:
prosím ne víc na téma nume.cz, myslím, že jsem majklovo vlákno zaneřádil už dost
Proč zaneřádil? 100 hlav, 100 názorů, od toho to tady je, aby se mohli vyjádřit všichni tady registrovaní! Každý máme svůj vlastní názor, na různá témata, ať jde o chybotisky(bankovek)😉 , literaturu atd. Tím spíš je to přínosem pro začínající sběratele, aby se vyvarovali zbytečným nákupům knih, které jim nic nedají, jen udělají zbytečný průvan v peněžence!
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
25. 1. 2010
Bylo by fajn, kdyby znalci znalí oboru, na články Martina Rozhoně zareagovali, jako to udělal chybotisky. Pro laika, který má sice zájem, ale o notafilii moc neví, by taková diskuse byla jistě přínosná. Alespoň se něco dozví. A o to jde.
Ono nejaký ten znalec, ako v tomto prípade chybotisky, by sa určite radi k článku vyjadrili. Tento zhluk viet, čerpajúci zrejme aj z debát na tomto fóre a z autorových domienok sa článkom nazvať nedá. O to viac je to zarážajúce, že ide o takého aktívneho a pre mňa osobne vzdelaného človeka v zberateľstve ako takom.
Toš môj názor.
Zaregistrován
10. 3. 2009
No tak už sem hoďte konečne jeho nick, lebo inak je to Jara Cimrman. Všetci o ňom hovoria, ale nikto ho ešte nevidel.🙂
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
1. 8. 2010
to Fidzi
Tak mne to vyšlo tak, že je to ten čo chcel byť požiarnikom. 😃
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
24. 2. 2009
Ještě mě napadá varianta, kterou jsem ve své profesní brandži jiý pár krát zažil. Rychle všechno dodělat, dostaneme dotaci za splnění termínu a zítra to znovu rozkopeme a doděláme ostatní potřebné souvislosti !! To by byla částečná omluva. Já nejsem žádnej spisovatel, ale kdybych co koliv chtěl vydat, tak by si tím za prvé neměl udělat ostudu, za druhé by to mělo být přínosem a za třetí by se mi možná měli vrátit náklady !!!!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.