Zaregistrován
25. 1. 2010
Čo sa týka knihy. Ja si ju kúpim, či už je taká alebo onaká. Mám doma snáď všetku dostupnú literatúru o bankovkách, tak túto nevynechám. Aj keď ako píšete, po obrazovej stránke je to bieda. Čo ma opäť mrzí a tiež to neviem pochopiť.
Katalógy ako také, majú vo väčšine prípadov zobrazené UNC alebo lepšie stavy bankoviek. Ale perforované, čo mi dosť vadí. A nerozumiem, prečo práve tu niesú vyobrazené tie najlepšie dostupné kusy.
Zaujímavé vyobrazenia aj BZ bývajú v publikáciach už spomnínanej ČNB.
Ale najviac ma dostal historický magazín živá HISTORIE ku koncu roku 2008 a začiatok 2009, kde bola venovaná časť vydania vzniku ČSR a aj platidlám od kolkovaných, cez prvú republiku, protektorát atď., a kde boli vyobrazené vo väčšine prípadov UNC bankovky, neperforované, v originálnom rozmere a farbe.
Proste krásne veci, aj keď to bol iba obyčajný papier. Jednu dobu ponúkané aj na aukre ako kópie. Mnohý si možno ešte spomenú. Pri každej vyobrazenej bankovke bol popis z dátumom vydania. Autor článku nezabudol podotknúť, že bankovky pochádzajú zo súkromnej zbierky p. Vladimíra Filipa.
Tak keď to ide v takomto prípade, keď ide o časopis pre laickú verejnosť, prečo sa to nedá pri katalógoch alebo odborných publikáciach?
Zaregistrován
30. 3. 2008
miciko, ono to možná bude i tím, že první koho autoři poprosí o scany je ČNB a ta pro mne z nepochopitelných důvodů vždy zašle jen roztrhané hadry.
Zaregistrován
6. 2. 2009
Fidzi napsal/a:
No tak už sem hoďte konečne jeho nick, lebo inak je to Jara Cimrman. Všetci o ňom hovoria, ale nikto ho ešte nevidel.🙂
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
24. 2. 2009
Majkl měl taky zkažené vánoce, tak se na tu knížku těšil. !!
Zaregistrován
24. 2. 2009
dneska " bohužel " může každý vydat " co chce" stejně jako může zpívat i když to neumí a podobně. Je to jen o umění " vše chytře a dobře prodat ", takže uvidíme. Možná bude ta půjčka dražší , než si autor myslel. Příště si dá více záležet.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.