Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie

Po domluvě s panem Havlem jsem se rozhodl založit tuto rubriku,aby jste zde mohli nascenovat perfiny na Hradčanech.Má to několik důvodů.
1 zjistit kompletní sznam použitých perfinů na Hradčanech v závislosti na nominálu známky,zoubkování známky a barvě známky a zároveň i tiskové desce známky.Bude to použito v připravovaném katalogu na perfiny,na kterém s panem Havlem spolupracuji.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Super.Pro scenování perfinů to chce navíc černý podklad,jinak to není moc vidět.Je to důležité pro zjištění čísla perfinu a pozice multiperfinu.Zkusím ti později k tomu něco povědět více.Jen si musím vyzvednout ze sejfu katalog na perfiny a můj rukopis knihy o vzácnosti a oceňování perfinů dle jednotlivých známek a zoubkování.
Za základ byl vzat nominál násobený nákladem známky.Dostaneme číslo ukazující takzvaný přínos perfinu.
Mezi sebou se pak porovnávají jednotlivé přínosy perfinů a násobením poměru dostaneme pak bodovou cenu perfinů pro jednotlivou vzácnost perfinu.

Dnes jsem v Chebu,tak zkusím poprosit pana Ondráčka,pana Koláře a pana Milotu o nascenování jejich perfinů do této rubriky.V pátek zkusím poprosit i Ivana.Zatím nejvzácnější perfin KRT na 75 H Hradčany mi byl kdysi odcizen,ale pak navrácen.Byl získán od Pacičky za Tiskové zkoušky Chebské privátní karty Liška,která vyšla v nákladu 25 ks a byla zhotovena firmou Anor z Chebu.Já jsem tenkrát s Romanem Tauschem na tuto TK dělal grafický návrh.Perfin KRT na 75 H Hradčany je první známý kus použití tohoto perfinu na nominálu 75 H.🙂

Perfiny u této hodnoty v zoubkování Hz 11 3/4 mají užitkový přínos v případě perfinování
Nominál náklad 1562,5 mil.Kč Vztaženo k největšímu přinosu známek tištěných knihtiskem
se dostáváme k číslu 243,84.z tohoto čísla se pak dostáváme k bodové hodnotě perfinu,kde pro vzácnost A toto číslo násobíme číslem 2,vzácnost B číslem 4,vzácnost C číslem 8,vzácnost D číslem16,vzácnost E číslem 40 a vzácnost F číslem 200.Já osobně pak zavádím ještě vzácnost G a to je pro perfin známý pouze v jediném exempláři 400.
Největší přínos knihtiskové známky činí 381 000 000 000 Kč a tvoří ho perfin na 100 H HAV II.
Pro lidi kteří nevidí do problematiky perfinů navíc dekoduju i vzácnost perfinu.
Vzácnost A -mezi sběrateli je známo nad 200 ks perfinu ale všech emisí dohromady
Vzácnost B je v rozmezí 100-199 známých kusů na světě
Vzácnost C je v rozmezí 50-99 známých kusů na světě
Vzácnost D je v rozmezí 20-49 známých kusů na světě
Vzácnost E je v rozmezí 5-19 známých kusů na světě
Vzácnost F je v rozmezí do 4 známých kusů na světě
Vzácnost G je známý pouze jediný exemplář na světě
Perfin na této známce a zoubkování zatím neznám.Píšu si ho do svých poznámek.
Prosím však o kvalitnější scen zejména s černým podkladem,aby byl vidět přesný tvar perfinu
ve velikosti 1 ku 1.To proto,že je známo několik případů,kdy se používaly stejná písmena
perfínu od jiných firem a liší se od sebe v desetinách milimetru.Děkuji za pochopení.

Perfin Ba W,nejde mi napsat ten znak na PC byl používán v letech 1908 až 1934 v Opavě/Tropou továrnou na prádlo a velkoobchod prádlem pány Bredou a Weinsteinem.
V základním katalogu na perfiny má katalogové číslo B 87,vzácnost perfinu je vzácnost C.
Perfin je zatím znám v poloze 1/0. Zatím jsem ho viděl a nebo vlastním na známkách 20 H Hradčany modrozelená kresba a kat číslo 8 a u 15 H červenooranžové v zoubkování Hz 11 3/4 katalogové číslo 7B. V roce 1925 byl perfin poškozen a zbylo jen písmeno a W.🙂

Asi by bylo dobré přesunout tyto příspěvky do Skrblíkova. Protože uvést největší přínos knihtiskové známky perfinu na 100H u HAV II pokud jsem dobře počítal na 381 miliard Kč, tak tolik by nestály ani všechny modré a červené Mauritii POST OFFICE, k tomu třeba unikáty 1c Britské Guayany, švédský chybotisk 3skilling a 4blok Létající Jenny.
Ještě bych přidal hodnotu všech exponátů např. na Praga 2008 a WIPA 2008 ve Vídni dohromady a pořád bude do 381 miliard Kč hodně chybět. A to si myslím, že tam bylo i několik exponátů s hodnotou vyšší než 1 milion Eur.
Vždyť tato hodnota je vyšší než nejvyšší schodek našeho státního rozpočtu!

Ano.Tolik přineslo kase prvni republiky vydání HaV I v nominální hodnotě 1 Kč.Ještě větší přínos do kasy ČSR I měla známka 1 Kč TGM vydaná v nákladu 891 835 000 ks.To je nejbežnější známka ČSR I,která také byla i nejvíce perfínována.Z tohoto přínosu se pak přepočítává cena perfínu na známkách tištených rotačním ocelotiskem.Tz mají všechny podstatně větší náklad než známky tištené v knihtisku,takže cena těchto perfinů je podstatně menší,i kdyby se jednalo o jediný známý kus na světě.

Jestli to jde,umaž tam z toho přínosu poslední 3 nuly.Abych to uvedl na správnou míru.Největší přínos má 1 Kč HaV II POF 173 ve výší 381 000 000 Kč.Přínost pro známky tištěné hlubokotiskem je to částka 112 500 000 Kč za známku 50 H TGM neotypie Pof 188 .Pak jsou 2 přínosy známek pro rotační ocelotisk.První je přínos v částce 410 330 000 Kč za známku 1 Kč TGM Pof 208.Tento přínos platí pro známky do katalogového čísla Pof 242 .Od známky svatý Václav do konce platnosti známek ČSR I pak platí přínos známky číslo 250 1 Kč TGM ve výši 891 835 000 Kč. Je možné se domluvit i na přínosu platném jen pro Hradčany a známky Legionářské použité do konce třetího tarifního období.Tam by platil přínos 23 120 000 Kč získaný z vydání
400 H Hradčany v celkovém nákladu 5 780 000 ks.Pro 4 tarifní období by pak platil přínos z vydání 100 H Osvobozená Republika Pof 158 A s přínosem 191 000 000 Kč v nákladu 191 000 000 Ks.Pro známky tištené v knihtisku a použité v 5 TO by pak platila ta nejvyšší cifra přínosu a to činí 381 000 000 Kč za 100 H HaV II Pof 173.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.