Zaregistrován
22. 11. 2019
prosím pěkně, není nějaký fígl jak jednoduše roztáhnout a zařadit list do perových desek? Děkuji
Zaregistrován
31. 5. 2011
No a jak to děláš? Nejjednodušší je otevřít je naplno a tlakem o podložku rozevřít, vyjmout kompletní obsah, zařadit do něj, co potřebuješ, a srovnat to, no a pak zase rozevřít, vložit kompletní doplněný obsah a povolit. Jde to celkem lehce, nemáš-li nějaké historické mohutné desky :-)
Zaregistrován
22. 11. 2019
Děkuji
Možná mám právě staré desky, jsou to stará italská alba. Ale nyní jsem vzal i co mám staré české album a není problém to větší silou otevřít a vyndat. Ale nedovedu si představit jak to jedněma rukama otevřít, vložit co potřebuji a zaklapnout., Trochu jsem myslel, že třeba existuje nějaký instrument, který by se tam nahoře a dole vložil.
ale asi se to moc nepoužívá, tak si zkusím poradit, děkuji za odpověd.
Zaregistrován
21. 7. 2007
Nejjednodušší je držet rozevřené desky mezi koleny a oběma rukama listy srovnat a dát do desek; pak už listy udržíš jednou rukou a druhou si pomůžeš při zavírání.
Zaregistrován
22. 11. 2019
Moc nechápu- držet koleny. Ta ocelová pružina vyžaduje poměrně velkou sílu, abych ji oběma rukama rozevřel, tedy táhl desky od sebe.. Mě prostě přišlo, jestli v tom není nějaký fígl, nebo nástroj- rozpírač? která by pružinu otevřel a umožnil listy vydnat, srovnat, doplnit a zase dát zpět.
prosím tedy o upřesnění, jak těmi koleny držet ocelovou pružinu otevřenou???
leda že bych si kolena provrtal, dal tam řebíky a do těch zaklesl desky,:-)
Zaregistrován
31. 5. 2011
koolabs: A ty nemáš desky pohromadě v jednom kuse, ale pružina je nějak zvlášť? Jinak zas nechápu já. Vždyť to prostě otevřeš "naruby" a tiskneš k sobě obě desky desek (to je terminologie, chech) a tak je rozevřeš.
Bavíme se o něčem jako je na přiložené fotce, že ano?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.