Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
22. 5. 2021
Vercingetorix napsal/a:
Sice starý vlákno.
Ale pěkná, čístá práce. Desítky hodin práce. (Vyplejtat lanoví přesně dle schémat je očistec, proto lodě nedělám, i když jich mám rozdělanejch asi 5).
Bohužel, prodejný jen při osobním převzetí a v ČR na tyhle věci trh není a právě osobní převzetí limituje prodej do zahraničí.
Omlouvám se. Nějak jsem se při pročítání příspěvků začetl a nevšiml jsem si, že se jedná o starší téma 😳
Zaregistrován
16. 2. 2008
Prodávat sestavený model průmyslově vyráběné stavebnice mi připadá jak prodávat vyluštěnou křížovku 🙄
Zaregistrován
4. 7. 2010
Čistě to sestaví opravdu málo lidí a je k tomu potřebná už zkušenost...
Křížovku vyluští každej v podstatě.
Potřebuješ vercajk... jen já mám doma na modelařinu obrovský množství nářadí, stovky barev, vybavení na airbrush..ale jsem profesionál, vše je to potřeba...
CHápu, že si někdo myslí - takhle bych to dokázal taky..ne, nedokázal.
Zaregistrován
16. 2. 2008
S tím vším souhlasím ale kouzlo modelářství tkví právě v té tvořivé práci. Výsledný model je vlastně k ničemu, všude překáží a chytá na sebe prach. Jedinný jeho klad je v tom že můžeš říct: "To dělal náš Frantík". 😉
Zaregistrován
4. 7. 2010
Dobře udělanej model je vysoce estetická záležitost. Klasický sběratelství. (tj výrobek od fachmana, ne našeho Franty)
Ale chápu, pro někoho šit a lapač prachu.
Profesionálně udělanej model prodáš a drží si cenu.
Pro někoho jsou zase známky na nic, nebo mince. Každej něco sbírá, chce to trochu nadhled.
Zaregistrován
22. 5. 2021
Není to nic zvláštního. Modelář postaví model, prodá, za utržené peníze koupí další modely a opět staví. A na nic se mu nepráší. Jedna věc je modelařit právě pro tu činnost až do dokončení modelu a druhá věc je modelařit proto, že dotyčný touží mít výsledný model a proto si ho musí postavit. A nakonec je zde právě ta kombinace. Nebaví mě to, neumím to, ale chci mít model na krbu. Tedy zakoupení je jedinou možností. Spousta modelářů se na toto již specializuje a staví na zakázku.
Zaregistrován
22. 5. 2021
Vercingetorix napsal/a:
Čistě to sestaví opravdu málo lidí a je k tomu potřebná už zkušenost...
Křížovku vyluští každej v podstatě.
Potřebuješ vercajk... jen já mám doma na modelařinu obrovský množství nářadí, stovky barev, vybavení na airbrush..ale jsem profesionál, vše je to potřeba...
CHápu, že si někdo myslí - takhle bych to dokázal taky..ne, nedokázal.
Na jedno jste zapomněl.....na to všechno nářadí, barvy atd. je potřeba prostor. Ideálně samostatná místnost, aby se rozdělaná práce nemusela stále rozkládat a uklízet 😉
Zaregistrován
4. 7. 2010
Karaba jo, já třeba dělám na zakázku...Ve světě ten zájem je velikej. Od hráčů wargames (Warhammer, bolt Action), po fanoušky komixů, který chtěj špičkově namalovaný figury, vojenský fandy, fandy historie..
Zrovna teď tu dělám rychlovku, 1/56 M8 pro hráče, takže jednoduchoučkej model, kterej ale namaluju a napatinuju líp, než kdyby si to ten člověk dělal sám..
A pro fanouška fantasy zase druhou rukou bojovnici. A ještě u toho stíhám sledovat Hercule Poirota. 😁
Obrázky:
Zaregistrován
25. 11. 2016
a přitom taková blbost .)
ferovyobchodnik@seznam.cz
Zaregistrován
25. 11. 2016
Vercingetorix napsal/a:
Karaba jo, já třeba dělám na zakázku...Ve světě ten zájem je velikej. Od hráčů wargames (Warhammer, bolt Action), po fanoušky komixů, který chtěj špičkově namalovaný figury, vojenský fandy, fandy historie..
Zrovna teď tu dělám rychlovku, 1/56 M8 pro hráče, takže jednoduchoučkej model, kterej ale namaluju a napatinuju líp, než kdyby si to ten člověk dělal sám..
A pro fanouška fantasy zase druhou rukou bojovnici. A ještě u toho stíhám sledovat Hercule Poirota. 😁
Obrázky:
nojo, to je jiná liga. na vš jsem ti (náklad do litru) dělal figurky do deskovky (battlelore) ale časem se to navíc ošoupe (ale stříkal jsem to lakem!). bavilo mě to i docela. navíc jsem na tohle nikdy nebyl a tak mě výsledek až překvapil. ale ww2 v normálním měřítku bych si radši nechal udělat u tebe🙂
ferovyobchodnik@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.