Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

Peťas

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2013

#1 - 19. 12. 2014, 12:58

Zdravíčko, v případě že se jedná o nevhodnou reklamu, omluva. Prosím smazat.

Chtěl jsem nakoupit více položek od jednoho prodejce na e-bay. Systém buy now.
Samozřejmě chci ušetřit za poštovné, ale bohužel mě každá položka převede přímo do Pay Pal + doprava na jednotlivou položku.
Kde dělám chybu? Jak položky skompletovat před platbou ? Lze to ?
Děkuji
pH

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován
4. 7. 2010

#2 - 19. 12. 2014, 13:04

Nic neplať dopředu, vyžádej si od prodejce zaslání faktury, a napiš mu že chceš vše poslat najednou.

Pokud je prodejce solidní, vyplní do faktury jen jedno poštovný.

Já prodávám na ebay už dlouho a občas to takhle kupci u mě dělaj.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#3 - 19. 12. 2014, 17:54

záleží jak u kterého prodejce, chce to číst jak to tam kdo uvádí...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#4 - 19. 12. 2014, 20:05

Tak tezko muze poslat 5 polozek v jednom baliku a nauctovat si postovne 5x... resp. muze, ale byl by to tak trochu podvod a duvod pro reklamaci.
Na druhou stranu kdyz bude prodejce debil a posle to jako 5 balicku/psani, tak s tim nikdo nic neudela.

Peťas

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2013

#5 - 22. 12. 2014, 10:11

Jo, takto by to asi šlo. Ale tímto se nemohu vyvarovat možnosti, že než mi to prodejce zablokuje, může položku/y někdo koupit.
Já jen jestli se položky nedají vložit např. do "košíku" a pak teprve kompletně zaplatit. (což jsem u principu "buy now" nenašel).

Ano; jinak samozřejmě v příloze většina prodejců popisuje možnost kombinovat položky.

Díky

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován
4. 7. 2010

#6 - 22. 12. 2014, 11:54
Tak tezko muze poslat 5 polozek v jednom baliku a nauctovat si postovne 5x... resp. muze, ale byl by to tak trochu podvod a duvod pro reklamaci. Na druhou stranu kdyz bude prodejce debil a posle to jako 5 balicku/psani, tak s tim nikdo nic neudela.

Na tohle pozor, zmrd si u mě koupil 4 položky, zaplatil všechny hned (za každou poštovný), já jako solidní blb jsem mu stranou poslal zbytek poštovnýho, pak vše v jednom balíku a ten hajzel pak reklamoval, že mu nic nedošlo. Přišel jsem o zboží, o peníze co jsem mu poslal stranou (jeho výdělek), automaticky mi ebay strhlo i všechno poštovný co zaplatil a samo peníze za zboží.

Spor jsem prohrál i když jsem měl trackingnumber a zápis že zboží čeká u něj na poště, on si ho následně vyzvedl, velmi specifickej druh podvodu podporovanej ebay.

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#7 - 22. 12. 2014, 12:21

Peťas Masařů napsal/a:

Jo, takto by to asi šlo. Ale tímto se nemohu vyvarovat možnosti, že než mi to prodejce zablokuje, může položku/y někdo koupit.

Nechápem celkom. Keď si to kúpil systémom "buy now", tak je to tvoje. Predajca nepotrebuje nič blokovať predsa. Je to predané a ty si kupujúci.

Peťas Masařů napsal/a:

Já jen jestli se položky nedají vložit např. do "košíku" a pak teprve kompletně zaplatit. (což jsem u principu "buy now" nenašel).

Kúpiš, tak to máš vo vyhraných položkách.

Peťas Masařů napsal/a:

Ano; jinak samozřejmě v příloze většina prodejců popisuje možnost kombinovat položky.
Díky

Bežne kupujem systémom "buy now" viac vecí od rovnakého predajcu, aj v rozmedzí pár dní. Keď končím, vždy pošlem žiadosť o vyúčtovanie, a platím len jedno poštovné.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#8 - 22. 12. 2014, 15:27

Paul: zajimave, ja mam presne opacne zkusenosti, ze eBay podporuje podvodne prodejce, napriklad firma Savoca-coins prijala penize za minci, ale nikdy mi ji neposlala, ani zadne cislo mailu, uplne prestali komunikocat a po eskalaci sporu mi eBay oznamilo ze s tim nemuzou nic delat.
Dale si nemyslim ze je mozne aby ti eBay strhlo nejake penize, pokud to bylo placene pres PayPal, tak je to zalezitost PayPalu.
Na policii nebo za pravnikem jsi byl? Protoze tak jak to popisujes jde o trestny cin podvodu/kradeze eBaye/PayPalu a to naprosto dokazatelny.
Samozrejme pokud to bylo v radu par stovek, tak chapu..

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#9 - 22. 12. 2014, 16:46

Tenzor: Majiteľom Paypal-u je predsa ebay.com, tak predpokladám, že to vedia zariadiť aby strhli peniaze.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#10 - 22. 12. 2014, 16:52

smith: tak to jsem netusil, myslel jsem ze jde o dve nezavisle spolecnosti, ktere spolpracuji, protoze je to pro ne vzajemne vyhodne..

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.