Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

mirek994

Uživatel

Zaregistrován
15. 3. 2010

#141 - 8. 12. 2010, 14:03

Mě také nic.

VEP

Uživatel

Zaregistrován
20. 4. 2010

#142 - 9. 12. 2010, 08:20
Musím napsat že se pletete,pod tím nickem je úlně někdo jiný používají jen stejný POBox:)))

Zeptam se znalejsich na vec, ktera me uz dlouho vrta hlavou...

Na aukru a ebay jsou 2 rozdilni lide, ze stejneho mesta, celkem casto se znamky vydrazene od jednoho na aukro objevi na ebay, kde se prodaji za podstatne vyssi cenu nez vydrazenou na aukru.
Znacky BEZ, LEY, a podobne paskvily jsou vytisteny na znamkach nove (zrejme prodejcem), zjistil jsem, ze pokud nejsou overeny Stupka, tak se jedna VZDY (alespon v mem pripade, kdyz jsem neco koupil) o falzum.
A vrta me hlavou, jestli prodejce (jiriX) je znalec Stupka (ze stejneho mesta), nebo syn, nebo uplne nezavisla osoba od znalce Stupky.
Nektere polozky jsou skutecne usmevne - zejmena pretisky prijezd prezidenta - a je az s podivem, kolik jsou lidi ochotni na takove patisky prihodit (nekdy i polovinu ceny prave znamky).
Na druhou stranu na aukru jsem od druheho prodejce nekoupil nikdy falzum a myslim si, ze ten se snazi prodavat jen prave znamky a co je padelek, jede na ebay.

Doufam, ze nerozpoutam nejakou flame debatu, ale fakt by me zajimala osoba na ebayi...

Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2010

#143 - 9. 12. 2010, 10:24

Co já vím, p. Stupka a prodejce z Aukra Fajfkav jsou ze stejného města, 2 lidé, určitě se dobře znají, Fajfka má valnou část (ne-li vše) ČSR I ověřeno Stupkou. Také mám s Fajfkou celkem dobré zkušenosti, nejsem si vědom, že bych někdy od něj koupil falzum. Prodejce z eBay neznám, samozřejmě se může jednat o stejného člověka, ale nezdá se mi, že by na Aukru prodával regulerně a na ebayi dělat levoty... že by někdo třetí??

solmyr

Uživatel

Zaregistrován
20. 3. 2008

#144 - 9. 12. 2010, 10:30

Zdravím,
prodejce "jiriXXXX" z ebay je pan Jiří Stupka. Nevím ovšem, zda je to onen znalec osobně, nebo je to někdo blízký (popř. je to shoda jmen).

VEP

Uživatel

Zaregistrován
20. 4. 2010

#145 - 9. 12. 2010, 10:33
Zdravím, prodejce "jiriXXXX" z ebay je pan Jiří Stupka. Nevím ovšem, zda je to onen znalec osobně, nebo je to někdo blízký (popř. je to shoda jmen).

Ja jsem se ptal proto, ze by to byla nejen shoda jmen, ale mesta.

solmyr

Uživatel

Zaregistrován
20. 3. 2008

#146 - 9. 12. 2010, 10:37

VEP napsal/a:

Zeptam se znalejsich na vec, ktera me uz dlouho vrta hlavou...

Na aukru a ebay jsou 2 rozdilni lide, ze stejneho mesta, celkem casto se znamky vydrazene od jednoho na aukro objevi na ebay, kde se prodaji za podstatne vyssi cenu nez vydrazenou na aukru.
...

Viděl jsem už i opačnou cestu, známka vydražená na ebay (na 99 procent pravá) byla Fajfkou prodána na Aukru za vyšší cenu. Bohužel ebay nedovoluje zobrazit plný nick přihazujících, lze jen soudit podle počtu hodnocení o koho asi jde.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#147 - 9. 12. 2010, 10:41

Co vím Stupka na ebay prodával(a typuji že stále prodává), prodejce Fajfkav z aukra má materiál většinou pravý(když mi jednou poslal místo ZT jeho kopii), po reklamaci uznal a vrátil. Někdy je ale třeba si dát pozor na způsob popisu. Jinak jsem měl dříve dojem, že prodejce je MOŽNÁ nastrčená osoba prodávající za Stupku jeho materiál, aby mu to někdo třeba nechtěl počítat do jeho podnikání. Ostatně je tu i podobnost přezdívkou a kouřením dýmky u Stupky...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

mirek994

Uživatel

Zaregistrován
15. 3. 2010

#148 - 9. 12. 2010, 11:23

Jsou to dobří kamaradi,a materiál pochází většinou od pana Stupky.

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován
10. 2. 2006

#149 - 9. 12. 2010, 15:45

Znalci by si měli dávat velký pozor co prodávají a s kým spolupracují, protože dávají na trh svoje jméno.
A pokud někdy dochází k pochybnostem, tak by konkrétní záležitost měli vždy vysvětlit.
Tímto svým příspěvkem mířím hlavně ke článku Zdeňka Jindry s dodatečně reparovaným lepem a značkou Gilbert.

Axxxxis

Uživatel

Zaregistrován
5. 1. 2009

#150 - 10. 12. 2010, 11:15

jeden z mých koníčků filatelie a známky :)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.