Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován
10. 2. 2006

#361 - 14. 9. 2012, 22:28

Řada záležitostí je v podstatě neřešitelných - viz třeba období hyperinflace v Německu. O pravosti filatelistických materiálů rozhodují znalci, či filatelistické autority. V některých případech se mohou mýlit, horší jsou případy spojené s obchodními zájmy. Jak už jsem psal o té obálce Afghánistánu s tygří hlavou u Behra ve Francii, tak zde je stav takový, že v podstatě NIKDO nemůže zaručit, že tato obálka je pravá. Přesto má atest znalce. Jsem přesvědčený, že kdyby ji vzal nějaký naprosto neznámý sběratel a přinesl ji znalci, tak mu atest nevydá. Jeden z moderátorů diskusního fóra Infofily učinil významný objev u známek staroindického státu Travankór. Když svůj objev popsal Gibbonsovi, tak mu jen odpověděl, že je to sice zajímavé, ale do katalogu jeho objev nezařadí. Pokud by něco takové objevil někdo z lidí od Gibbonse, tak s patřičnou prezentací v odborných časopisech a s velkou slávou by byl tento objev do katalogu Gibbons zařazený. Podobné je to i s výstavami v zahraničí. Pokud náš vystavovatel nemá patřičnou prezentaci a reklamu (tedy nemá jméno), tak nemá šanci prorazit i se sebelepším exponátem. Váha argumentů nezáleží na tom, jak jsou argumenty silné, ale kdo s nimi mává...

Wjem

Moderátor

Zaregistrován
20. 7. 2010

#362 - 14. 9. 2012, 22:34

Tak samozřejmě, padělatelů jsou dnes hafo a hafo, takže naráz zčistajasna objevivší se nááákej, jóóó, Jouda(l) z Radětic je vždy z hlediska expertů apriori nedůvěryhodný... Připadá mi to naprosto logické...

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#363 - 15. 9. 2012, 00:29

A copak nějakej padělek přetisku, ale co takový padělek alkoholu!!

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#364 - 26. 1. 2013, 01:36

Jsem před chvílí narazil na jednoho joudu ... no, pokud se chcete podívat na, to nejsou ani padělky, ale spíš velmi neumělé napodobeniny, přetisků Zakarpatské Ukrajiny, Chustu a dalších, tak zde: http://www.filaportal.net/belyegbolt/?p=productsList&iCategory=211&iPage=9

zapletal

Uživatel

Zaregistrován
28. 4. 2011

#365 - 31. 1. 2013, 23:59

Mysli si tady nekdo neco o Emilu Fedorovi? Prodava na aukru mraky udajne bezchybnych znamek Nemecka mezi 1900-1939. Kdysi jsem od nej koupil, vsechno vypadalo dobre a lep byl na prvni i druhy pohled fajn, ale pod mikroskopem se mi tam objevil lep previsly pres zoubkovani, tak jsem mu to vratil.

Rozhodne si dodnes nejsem jist svym tehdejsim usudkem, ale ty prodeje jsou mi ukrutne podezrele

solmyr

Uživatel

Zaregistrován
20. 3. 2008

#366 - 1. 2. 2013, 13:56

Zdravím,
od Emila Fedora jsem kdysi (2010/2011) koupil na Aukru 2 sestavy RU známek s přetisky PČ1919, bez problému. Nevím jak obchoduje nyní ...

zapletal

Uživatel

Zaregistrován
28. 4. 2011

#367 - 1. 2. 2013, 20:20

Tak mozna jsem paranoidni. Jeho aukce zacinaji od koruny u znamek, ktere se bezne na nemeckych aukcich prodaji za stovky eur, a doopravdy nejsou v perfektnim stavu snadno k nalezeni (petka reichspost tuhle). Ted tam ma treba ipostu v udajne perfektnim stavu s atestem, ovsem ten atest nerika vubec nic o lepu, rozmeru apod, a takhle na slovo skoupy atest u takhle drahe veci jsem tedy jeste nevidel. Fakt je ze pokud ten lep na tom co jsem od nej dostal byl doopravdy falesny tak je to profesionalni operace--mel vroubky, znamky nezkroucene, previsy lepu okem neviditelne

Moje paranoia ovsem jde tak daleko ze o PC1919 nechci proste nic slyset. No nic, diky za nazor

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován
12. 10. 2010

Yrjo

Uživatel

Zaregistrován
19. 1. 2011

#369 - 1. 2. 2013, 21:50
Tak mozna jsem paranoidni. Jeho aukce zacinaji od koruny u znamek, ktere se bezne na nemeckych aukcich prodaji za stovky eur, a doopravdy nejsou v perfektnim stavu snadno k nalezeni (petka reichspost tuhle). Ted tam ma treba ipostu v udajne perfektnim stavu s atestem, ovsem ten atest nerika vubec nic o lepu, rozmeru apod, a takhle na slovo skoupy atest u takhle drahe veci jsem tedy jeste nevidel. Fakt je ze pokud ten lep na tom co jsem od nej dostal byl doopravdy falesny tak je to profesionalni operace--mel vroubky, znamky nezkroucene, previsy lepu okem neviditelne Moje paranoia ovsem jde tak daleko ze o PC1919 nechci proste nic slyset. No nic, diky za nazor

Před nějakou dobou jsem jeho aukce sledoval (ale nic nekoupil). Pokud si dobře pamatuji, tak vyvolávací ceny míval docela vysoko, rozhodně nedražíval od koruny. Tak nevím, buď změnil přístup k obchodování a nebo na něj dopadla "krize" a chce prodat za každou cenu...

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#370 - 1. 2. 2013, 21:52

O ktorom predajcovi je reč? Lebo podľa mena Emil Fedorov ho neviem nájsť, a už len zo zvedavosti by som rád pozrel jeho aukcie, keď sú tu také protichodné hodnotenia na jeho známky.....

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.