Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

mischel13

Uživatel

Zaregistrován
2. 11. 2008

#71 - 19. 5. 2015, 09:52

chybotisky napsal/a:

na Ebay nakupuju výjimečně a cítil jsem se tam do dnešního dne "bezpečně". Po téhle zkušenosti s jejich řešením sporů...
Poslal jsem jim nahrávku, emailovou komunikaci s prodávajícím před prodejem, jak mi sliboval perfektní zabalení, odeslání v pondělí a jak se najednou po zaplacení k ničemu neměl.. V pátek večer mi poslali oficiální sdělení, že pokud jim neodfaxuju v průběhu dvou dnů trestní oznámení podané u policie, vyšetřování z jejich strany nebude moct začít a po dvou dnech bude spor anulován. Na víkend jsem byl pryč, takže jsem jim napsal, že nejbližší termín stihnu v neděli večer případně v pondělí a odpověď přišla až dnes ráno, že spor jsem prohrál.
Prostě celkový dojem chaos a tragický přístup.

Takto jsem dopadl "zatím" jen na aukru, ale úplně stejný postup. Trestní oznámení podáno, ale to bylo málo na řešení problému ze strany aukra. To už běžela ta lhůta pro otevření sporu a policie to vyšetřovala déle! Neměl jsem nárok na vrácení peněz od aukra, protože jsem do té lhůty nedodal výsledek tr.oznámení. Je vidět, že se podvodníci mají dobře na celém světě, nejen u nás.
Nejvíce mě irituje, když vidím u každé aukce ten jejich deštník, který má chránit před podvodníky!😁
Na Delcampu je to také stejné, jako na ebayi, bohužel!👿

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

gnilretniw

Uživatel

Zaregistrován
3. 3. 2015

#72 - 1. 6. 2015, 15:57

náhodou jsem se dočetl o podvodech na Ebay a jejich řešení, bohužel jsem se stím také setkal a po dražbách mi nedošlo celkem za 120 euro položek tady oni spoléhají na neznalost němčiny ale zase na druhou stranu moji srdeční záležitost
to je 6 emise RU Mi. 35 - 41 tu najdu v opravdu velkém rozsahu a musím se přiznat, že díky koupím na Ebay jsem pokročil velmi hluboko v mé specializaci
slibují, že v nejbližší době bude Ebay i v češtině pak sned se budou řešit spory přeci jen spravedlněji Jirka z Moravy

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#73 - 1. 6. 2015, 19:10

tak to Ebay v cestine uz malo byt pred rokmi ale ci to funguje to mi ja zahadou.

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#74 - 2. 3. 2017, 22:38

Zaujímavé čítanie - [O jednom podvodu na Aukr(https://kojot.name/2009/12/19/827063-o-jednom-podvodu-na-aukru/)

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

jirka72

Uživatel

Zaregistrován
14. 9. 2008

#75 - 3. 3. 2017, 08:43

zajimave ...

Ja si sveho casu vybavuji, ze na aukro byla tahle knizka:

https://www.kosmas.cz/knihy/147194/numismatika-penize-v-ceskych-zemich/

Obsah nic moc, ovsem prilohou byly kopie bankovek (tedy taky v nijak extra kvalite).
Prodejce tam tenkrat prave velice zduraznil ten fakt, ze v priloze jsou ty luxusni bankovky a tak dale a ejhle - konecna cena vylezla na cca 3000 Kc.
Pricemz v tu chvili byla kniha bezne k dostani v knihkupectvi za 1000-1200 Kc🙂

Spojitost s predchozim prispevkem je v tom, ze se naprosto nelogicky nasli minimalne 2 prihazujici, co byli ochotni dat tak nesmyslne vysokou castku. A to ani prodejce nemusel knihu polevat voskem a palit svickou ...

Takze kdo chce kam, .....
Co dodat.

packa

Uživatel

Zaregistrován
13. 8. 2016

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.