Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
19. 5. 2010
Ta schránka v bance taky není úplně ideální, banky za obsah většinou neručí.
Holt v tomto státě je asi nejlepší nic nemít, nic nedělat a jednou za měsíc si zajít na sociálku pro peníze, ale to už je poznámka do jiného vlákna. 😞
Zaregistrován
12. 1. 2010
rst: tak jiste, chapu, ze je potreba si vsechno precist a dodrzovat pojistne podminky, ale pokud tam bude, ze musim mit nejaky supertrezor, bezpecnostni okna a dvojite dvere, tak postrada veskerou logiku, proc bych se mel pojistovat, kdyz to bude tak zabezpecene. Pojistovat se chci proto, ze standartni zabezpeceni (tj. zamcene dvere od bytu, zamcena okna z balkonu, pripadne v budoucnu nejaky mensi trezor) neni dostatecne na to, aby mi to prumerny vykradac bytu neodcizil..
Jinak pro predstavu, sbirka ma momentalne hodnotu cca 60 000. Ale neni pro me problem navysovat jeji hodnotu o 100 000 rocne a ve chvili, kdy v ni budu mit treba polovinu sveho majetku, se o ni opravdu budu bat.
BTW, jak je to mysleno s tim nerucenim za obsah? Jako ze jim to nekdo vykrade a nic se nestane?🙂
Zaregistrován
23. 12. 2009
Tenzi: Vim kde bydlis !!!!😃😃😃...nech mi pootevreny okenko az pujdes do prace, ju?
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
19. 5. 2010
Přesně tak. Zdůvodňují to tak, že obsah schránek nezkoumají a proto za něj neručí. I tak si ale myslím, že vykradení schránek banky je mnohem méně pravděpodobné než vykradení bytu.
Neobešel jsem všechny banky, třeba jsem měl jen smůlu. Pokud někdo víte o bance, která za obsah schránek ručí tak budu rád, když dáte vědět.
Zaregistrován
22. 7. 2007
Ja kdyz sme onehda predelavali pojstku domacnosti a chtel sem tam zahrnout mince,chtela pojistovna pokud cena sbirky presahuje nejakou hranici znaleckej odhad ceny sbirky,takze meli smolika.Za 700,- rocne mam pronajatou schranku a je pokoj.Stejne sbiram jen CR a euro zonu takze mince na kochani doma nepotrebuju🙂
Zaregistrován
12. 12. 2008
Pokud chceš pojistit jakoukoliv sbírku, tak na Tobě hlavně budou chtít odhad od soudního znalce a to znamená, zaevidování Tvé sbírky. V tom případě budeš mít smůlu s případným prodejem. Prostě už o Tobě budou vědět.
Zaregistrován
21. 7. 2007
Tomu nerozumím. Když si nechám udělat znalecký odhad, tak mi ho znalec udělá. K jakému účelu odhad slouží, to nemusí znalce zajímat. Takže znalec zaeviduje, že na něco vystavil posudek, ale může to být posudek i na sbírku určenou k prodeji. Stejně tak mohu znalcem oceněnou sbírku koupit včetně posudku a následně si ji mohu nechat pojistit.
Problém při případném prodeji vidím spíše v tom, že prodanou část musím nějakým způsobem vyjmout z pojistky.
Zaregistrován
12. 12. 2008
dejvy :
možná že dnes to funguje tak, jak píšeš, ale před revolucí to bylo tak jak jsem psal. Vím to z vlastní zkušenosti.
Zaregistrován
21. 7. 2007
OK, to je možné. Ale bavíme se o pojištění sbírky v současnosti.
Zaregistrován
1. 11. 2022
Pánové, dejte si pozor na ukládání mincí v bezpečnostní schránce banky. Pořídil jsem si jednu u ČSOB. A po měsíci mě napadlo otestovat jaké jsou v ní podmínky teplota/vlhkost. Takže jsem pořídil digitální teploměr s vlhkoměrem, který si pamatuje min a max hodnoty. A při teplotě 18 stupňů byla aktuální vlhkost nad 60 procent. To není zrovna pro mince ideální prostředí. V zimě to ještě přeměřím.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.