Moderátoři: numismat, smith

P-F

Uživatel

Zaregistrován
6. 10. 2016

#91 - 26. 2. 2020, 21:48
P-F
Aktuálně 5.500 Kč 😜

No a jestli to půjde takto dál tak si je koupím všechny 😋 aktuálně 4850 Kč

jirkasz

Uživatel

Zaregistrován
20. 2. 2019

#93 - 26. 2. 2020, 22:06

Na to nemám 🙄

Hilaris

Uživatel

Zaregistrován
28. 11. 2017

#94 - 27. 2. 2020, 00:06

P-F: Ani bibli melantrišku ani původní vydání Mathioliho herbáře nepoptávám, a už vůbec ne za tyto ceny. Kdybyste melantrišku měl tak budete mít problém ji prodat za slušnou pětimístnou cenu. 200000 Kč za ni nikdy nedostanete. Když už jsme u Ztichlé kliky - místo 200000 za melantrišku není lepší podstatnou část těchto peněz ušetřit a vzít si od nich např. momentálně nabízenou Šteyerovu postyllu z r. 1731 (to co je teď na Aukru za 15000) za 12000 (zde uveden pod jménem Štajer) nebo za stejnou cenu nedělní postyllu Georga Scherera? Zmíním i za ještě nižší ceny nabízeného Karla Račína, je dobrý, jeho díla ale mají typickou barokní charakteristiku, a sice že český text je prošpikován bezprostředně přeloženými latinskými větičkami, takže se to hůře čte.
Osobně mám ve starých knihách raději autentické dobové texty, které v jiných vydáních neexistují. Možná, že na ukázku ze Šteyera nebo Račína narazíte v nějakém výboru z barokní literatury. Nová kompletní vydání (mimo Šteyerova Žáčka, což je kouzelná dobová učebnice češtiny) ale neexistují. Bible seženete za nízké ceny v nejrůznějších starších i nových vydáních, reedice Mathioliho herbáře vycházely opakovaně, dokonce i v našem století.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#95 - 27. 2. 2020, 08:41

Hilaris napsal/a:

P-F: Ani bibli melantrišku ani původní vydání Mathioliho herbáře nepoptávám, a už vůbec ne za tyto ceny. Kdybyste melantrišku měl tak budete mít problém ji prodat za slušnou pětimístnou cenu. 200000 Kč za ni nikdy nedostanete. Když už jsme u Ztichlé kliky - místo 200000 za melantrišku není lepší podstatnou část těchto peněz ušetřit...

Samozřejmě, tyto ceny jsou neakceptovatelné a neznamená to, že se jedná o ceny jediné. Při troše štěstí lze koupit tato vydání laciněji, kdy bude spokojen prodejce i kupující. Samozřejmě o ceně především rozhoduje stav a kompletnost. Pokud tyto výtisky budou splňovat veškeré nároky, pak se bude jednat o položky na úrovni téměř rarit a výše cen bude tento stav kopírovat.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

P-F

Uživatel

Zaregistrován
6. 10. 2016

#96 - 27. 2. 2020, 09:19

Hilaris - doufám, že jsem vás něčím neurazil? Melantichovu bibli mám sice ne v takovém stavu jako nabízí Ztichlá klika a vydání z roku 1570, ale taky jsem za ni nedal 200.000 kč. Dokonce jsem to už tady i psal že mě stála 8.000 Kč a prodávat ji ani nehodlám. Jinak klobouk dolů Hilaris máte obrovský přehled a děkuji vám za další super tip. Já jsem ty dva odkazy vložil jenom jako protipól k těm cenám o kterých jsme tady psali.

P-F

Uživatel

Zaregistrován
6. 10. 2016

#97 - 27. 2. 2020, 09:21
Můj dotaz směřoval pouze k nejednoznačné formulaci, která by mohla někoho zmást. Já jsem se právě kdysi věnoval pouze českým tiskům do Bílé hory a to bez ohledu na téma. To byla doba, která byla ovlivněna specifikou českého náboženského hnutí a tak např. náboženské tisky byly ve výsledku pojaty ze dvou hlavních směrů. Pražské tisky ještě následně Vatikán toleroval, Českobratrské bible již nikoli atd.

Evropa 1 a nemáte něco na prodej?

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#98 - 27. 2. 2020, 09:29
P-F
Evropa 1 a nemáte něco na prodej?

Bohužel již ne. Já jsem zcela obyčejný člověk, který si nemůže dovolit více náročných zálib a proto jsem byl nucen tuto oblast zájmu opustit. Mou srdcovou záležitostí jsou mince císaře Františka II./I., kterým se chci věnovat opravdu systematicky.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

P-F

Uživatel

Zaregistrován
6. 10. 2016

#99 - 27. 2. 2020, 09:40
Bohužel již ne. Já jsem zcela obyčejný člověk, který si nemůže dovolit více náročných zálib a proto jsem byl nucen tuto oblast zájmu opustit. Mou srdcovou záležitostí jsou mince císaře Františka II./I., kterým se chci věnovat opravdu systematicky.

To jsme všichni obyčejní co tady jsme (na světě), jenom někteří si osobě myslí že jsou něco víc. Ale nemají pravdu. 😎

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#100 - 27. 2. 2020, 09:47
P-F
To jsme všichni obyčejní co tady jsme (na světě), jenom někteří si osobě myslí že jsou něco víc. Ale nemají pravdu. 😎

Záliba není o počtech kusů, ani o osobní ješitnosti nad někým vyhrát. Záliba je velmi ušlechtilý koníček, který nás dokáže kultivovat a ukázat nám nové obzory poznání, kdy na jejich základě poznáme stejně "postižené" jedince. Samozřejmě, aby to mělo smysl, musíme zálibě věnovat spoustu času a energie.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.