A já si říkal, proč se najednou objevily na Aukru tyhle vyšší nominály u různých prodejců ...
U nás se to stalo přece taky, ale na to vzpomínají spíše starší či letití sběratelé - emise 53 + 61 ... dříve se za UNC (ruské, české tisky) dávaly hodně slušné peníze a pak najednou banka pustila hromady neperforovaných od 53 do 92 a cenné zůstaly jen některé varianty
mimochodem, toto se už v minulosti stalo např. v Německu (nevydané 200 a 500 M / DDR) - ale je fakt, že tohle je ve zcela jiném měřítku; škoda, že jsou DEM z NSR stále ještě směnitelné a vyšší nomínály (od 100 DEM výše) jsou už v dost nerozumných cenových relacích
ono nemusíme chodit až tak daleko, za starší série Kulhánkovy emise se přeci taky platily slušné peníze a potom se najednou vysypala zásoba a ceny spadly zpátky k nominálu.
Tyhle pohyby cen a nabídky jsou normální, co mě zaráží je směšně nízká prodejní cena. NBP v prekluzivní době vyplácela za nominální hodnotu jednoho alba skoro 1000zl a teď ho pouští za pětinu ceny.
SBČS později ČNB nabízela veřejnosti svoje zásoby za ceny zhruba odpovídající nominálu.
Včera a dnes bylo v Brně setkání sběratelů na Výstavišti. Z 99% známky a pohlednice. Bankovky skoro, resp. vůbec, žádné. Na jednom stánku měli jakousi knížku o polských inflačních bankovkách - a až teď vidím, že to bylo to album, o kterém teď mluvíte.
Co se týká prodeje ČNB emise 1953 a dále. Není radno jitřit staré rány...
A je to tu! (podle ceny nějak Zlotý posílil😃 )
http://aukro.cz/polsko-polsky-bankovek-unc-art-23-i5281765448.html
Kontaktoval jsem tři své polské přátelé - sběratele (obchodníky).Jednoho osobně v Ostravě a dvěma
jsem zatelefonoval. Zde je jejich reakce v několika bodech:
1) Co to je 23000 alb pro Polsko a okolí?
2) Nejlepší bankovky vytaháme - zbytek hodíme do konvolutů
3) Chvíli počkáme - co mělo cenu, bude ji mít opět - žádná panika
Toť malý exkurs k severním kolegům...
To jako že sběratelů bankovek Polska je mnohem víc než 23 000 ?😲 🙄
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.